Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αρχιερατικό Ετήσιο Μνημόσυνο π.Γεωργίου Καψάνη στο Μετόχι της Ι.Μ. Γρηγορίου



Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου στην Ευκαρπία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο.


Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στο σεπτό πρόσωπο του μακαριστού Αγιορείτου Γέροντος, υπογράμμισε με θαυμασμό την πανθομολογούμενη πνευματική ακτινοβολία του αγιορείτη ηγουμένου καθώς και την αδιατάρακτη πνευματική του σχέση με τον αοίδιμο Γέροντα Μητοπολίτη Διονύσιο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Γέροντας Ελισσαίος, ο οποίος με τρόπο γλαφυρό ιχνογράφησε τη μορφή του Αγιορείτη καθηγητή της ερήμου: ήταν ο ποιμήν ο καλός, είπε ο Γέροντας Ελισσαίος. Ήταν και κυβερνήτης και διδάσκαλος και ιατρός . Και εμείς οι νοσούντες που τον βλέπαμε χαιρόμασταν. Απεδείκνυε την ποιμαντική του φροντίδα δι΄ αγάπης και δια νουθεσίας.Ο λόγος του ήταν πάντα Χριστοκεντρικός, βοηθούσε τον ακροατή να αγαπήσει το Χριστό και να ποθήσει να ενωθεί με το Θεό. Υπήρξε η υψηλόκορμος δρύς της Ορθοδοξίας κάτω από τον ίσκιο της οποίας ξεκουραζόταν ολόκληρο Άγιο Όρος και ιδιαίτερα τα διοικητικά του όργανα.Κατά τη ρήση του Μητροπολίτου Ιωσήφ Προικοννήσου ο Γέροντας Γεώργιος υπήρξε οικουμενική προσωπικότητα.

Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου