Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΟΥ)



Κάθε ημέρα στην εκκλησία ζητάμε τιςπρεσβείες των αγίων. Αυτές οι πρεσβείες είναι ολόκληρη δύναμις, ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τους αγίους και από τις άκτιστες ενέργειες του Θεού. Αλλά οι άγιοι δεν μεσιτεύουν απλώς. Με το να βλέπουν τον Χριστόν και να γνωρίζουν την ζωή του, και με το να δέχωνται εν Πνεύματι Αγίω θείο φωτισμό ο οποίος θα γίνη πλήρης την ημέρα εκείνη, όταν θα παραβρεθούμε και εμείς μαζί τους, ο Χριστός γίνεται πλέον περιουσία τους και φωτίζουν και εμάς. Διαφωτίζουν τον νου μας, μας
αποκαλύπτουν. 

Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!



Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος:
Δώστε στα παιδιά σας χριστιανική μόρφωση!

Έλληνα Έφτασε η Ώρα να Επιλέξεις: Είσαι με τον Χριστό ή με τον αντίχριστο;



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
Βγήκαν όλα στη φόρα, βγήκαν όλα στο φως των ανθρώπων, όλοι μας ζούμε την προδοσία, την υποταγή, τα ψέματα, την αντίχριστη παιδεία, τον κάλπικο στρατό, την ομοφυλοφιλία, την πανθρησκεία, κι ό,τι άλλο μη Ελληνικό και μη Ορθόδοξο.
Πουλημένοι ιεράρχες, προδότες πολιτικοί, δήμαρχοι, καθηγητές, φορείς, καλλιτέχνες και πάμπολλοι άλλοι ξεμπροστιάστηκαν στα μάτια των Ελλήνων.
Τώρα οι Έλληνες δεν έχουν δικαιολογία να πουν ότι δεν ήξεραν, δεν έχουν επιχείρημα να αντιτάξουν μπροστά τον Χριστό. Τώρα είναι η ώρα της επιλογής σου Έλληνα με ποιον είσαι. Είσαι με τον Χριστό ή με τον αντίχριστο;
Όλες οι δυνάμεις είναι στην Γη, και οι αγγελικές του Χριστού και οι αντίχριστες των αποστατών. Τώρα ήρθε η ώρα του χωρισμού της ήρας από το σιτάρι. Ήρθε η ώρα να διαλέξουν οι Έλληνες στρατόπεδο. Ό,τι σπείρετε αυτό και θα θερίσετε.
Ήρθε η μέρα η μεγάλη της οργής του Θεού, και ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά Του;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Κονίτσης Ανδρέας: Ανάλγητη και αψυχολόγητη η συμπεριφορά στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες



" Ανάλγητη και αψυχολόγητη η συπεριφορά στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες" αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, με αφορμή δημοσίευμα για την επαναχορήγηση σύνταξης στους ανασφάλιστους Ομογενείς από την Ρωσία, καθώς και στους Έλληνες Βορειοπειρώτες.

Σε παρακαλώ κάνε μια προσπάθεια να γνωρίσεις το Χριστό. Δε ξέρεις τι χάνεις!



-Σε παρακαλώ κάνε μια προσπάθεια να γνωρίσεις το Χριστό. Δε ξέρεις τι χάνεις!

Η Εποχή Μας Ομοια Με Την Εποχή Του Νώε – Μας Δίδεται Προθεσμία



Από το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ» (Βιβλιο Β΄, σελ.3-6)εκδοση Γ΄ επηυξημένη, 2015

Γέροντα, αυτοί που έχουν πεθάνει πρόσφατα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από προσευχή;



– Γέροντα, αυτοί που έχουν πεθάνει πρόσφατα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από προσευχή; ( Αγίου Παισίου Αγιορείτου)

ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ; ΓΙΝΕ ΦΑΡΟΣ!



Δείτε την γαλήνη που έχει ο φάρος ακόμα και όταν κτυπάτε αλύπητα από τα μανιασμένα κύματα. Δεν φοβάται, δεν δειλιάζει, γιατί γνωρίζει ότι έχει βαθιά και γερά θεμέλια.

Ονομασία νέων Στρατονόμων



Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος παρέστη στην τελετή

Η αλήθεια για την παρουσία του ψευδοεπισκόπου «Ρωμανού» Ραντουάν



Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται σε προ εβδομάδας περιστατικό όπου σε κηδεία που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων κ.Θεοφάνης εμφανίστηκε ο, όπως χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση, ψευδοεπίσκοπος «Ρωμανός» Ραντουάν.
Διαβάστε χαρακτηριστικά τι αναφέρεται από το Πατριαρχείο:

Επανήλθε το «άβατο» στο μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα.



Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση, επανήλθε από τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 το «άβατο» για τον γυναικείο πληθυσμό στο μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα στη Ζάβορδα.
Οι γυναίκες διατηρούν το δικαίωμα της ανόδου στην κορυφή του Καλλίστρατου όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα και του προσκυνήματος στην εκτός του δυτικού τείχους εκκλησία του Αγίου Μηνά.
Πληροφορηθήκαμε ακόμη ότι το μοναστήρι του Οσίου Νικάνορα έχει ήδη επανδρωθεί με εννέα (9) ιερομονάχους, γεγονός που καταδεικνύει πως θα αποκτήσει και πάλι τη θρησκευτική και ιστορική του αίγλη.

Eτήσιο μνημόσυνο Μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου.



Σε κλίμα κατάνυξης αλλά και βαθύτατης συγκινήσης, τελέσθηκε το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Γρεβενών κυρού Σεργίου.

Τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού Μωυσή από τον Γρεβενών Δαυίδ.



Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντα Μωυσή τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ, ημέρα κατά την οποία εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Παϊσίου. Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε στο Άγιον Όρος, κατόπιν προσκλήσεως της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, για την αγρυπνία επί τη του Οσίου Παϊσίου του Κουτλουμουσιανού.

Κουράγιο..Η Παναγία δεν μας αφήνει..Τα σημεία μιλούν από μόνα τους!



Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ δεν μας αφήνει, η νοητή και υποστατική παρουσία ΤΗΣ είναι ολοζώντανη ετούτες τις δύσκολες στιγμές στην ταλαιπωρημένη Πατρίδα.

Ας μετανοήσουμε και ας μη κατηγορούμε τον Θεό για όλα τα κακά



Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Για ποιο λόγο ο Θεός δεν εξαφανίζει τον εχθρό των ανθρώπων, το διάβολο, που εξαπάτησε τον Αδάμ και την Εύα και συνεχίζει να πολεμάει άγρια όλους μας;