Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Αφού δεν χάνει Λειτουργιά κάθε Κυριακή, άπρακτος ο δαίμονας (Αληθινό γεγονός)



Ψηλά στήν Κωστελάτα, «τά κρύα τά νερά», κε στίς νοτιοδυτικές πλευρές τν περήφανων Τζουμέρκων, στούς πρόποδες τν κορυφν Καταφίδι καί Πάνω Κωστελάτας, σέ ψόμετρο 900 μέτρα περίπου, εναι σκαρφαλωμένα τά Τζουμερκοχώρια καί τά Κατσανοχώρια.

Αυτό είναι το σπίτι που έμενε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα (ΦΩΤΟ)



Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 - 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης ΕΙΝΑΙ θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.

Ας μην πεθάνει απόψε, Κύριε! (Συγκλονιστικό)



Μήνες νοσηλευόταν στο μεγάλο Νοσοκομείο ο κύριος Πέτρος. Ήταν το βαρύτερο περιστατικό στην πτέρυγά του.
Από το διπλανό του κρεβάτι στο θάλαμο είχαν περάσει πολλοί άρρωστοι. Άλλοι έφευγαν γρήγορα για να συνεχίσουν υγιείς τη ζωή τους, και άλλοι για την αιώνια ζωή.

O καλόγερος που δεν πατούσε στη γη…



 Αληθινές ιστορίες προσκυνητών από τον Άθωνα
 Εμφάνιση αόρατου ασκητή
Η αναμονή για το καράβι στόν αρσανά της Ιβήρων περνούσε ανέμελα, άλλοι έκαναν βόλτες αγναντέβοντας την γαλήνη και την ηρεμία της θάλασσας, άλλος μίλαγε στο τηλέφωνο…

Όσιος Πορφύριος: Ο Θεός γνωρίζει αλλά δεν προορίζει



Είναι ασύλληπτη η γνώση του Θεού απ’ το δικό μας νου.
Είναι άπειρη, περιλαμβάνει όλα τα όντα, ορατά και αόρατα, έσχατα και αρχαία. Τα γνωρίζει ο Θεός όλα με ακρίβεια, σε όλο το βάθος και το πλάτος τους.

Μέσα από τις δυσκολίες οδηγούμαστε στον Πατέρα μας...



Θλίψη...
Μέσα από την αρρώστια, μέσα από την φτώχεια, μέσα από την ανεργία, μέσα από την αδικία, μέσα από τις παρεξηγημένες σχέσεις μας.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ



Εν Πειραιεί τη 12η  Νοεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΩΝ