Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αν εδώ πικρανθώμεν, εκεί, εις το άλλον κόσμον, ο Χριστός μας, θα μας γλυκάνη με την τόσον όμορφον βασιλείαν Του! Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης (ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ)



Δια πολλών θλίψεων θα σωθώμεν, παιδί μου, "επί τον ταπεινόν και ησύχιον και τρέμοντα τους λόγους μου". Αι θλίψεις ελευθερώνουν τον άνθρωπον, που τας υπομένει μετά χαράς και γνώσεως, από τας αμαρτίας του και τον κανόνα αυτών, δημιουργείται και πνευματικός χαρακτήρ, γίνεται ο άνθρωπος ελεήμων, ταπεινός, πράος κ.λ.π.

Eφημερίς «Ορθόδοξος Τύπος»: Σήμερον το Οικουμενικόν Πατριαρχείον μετά των Αρχιεπισκόπων και των Επισκόπων κηρύσσει την καταφρόνησιν των Ιερών Κανόνων και την ένωσιν των εκκλησιών εις επίπεδον προκαθημένων εκκλησιών.



Εάν το Συντονιστικόν Κέντρον της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικόν Πατριαρχείον δεν επρωταγωνίστει εις την νόθευσιν της Πίστεως και του Ορθοδόξου φρονήματος έπρεπε να συγκαλέση ειδικήν Σύνοδον δια να καθαιρέση τους Οικουμενιστάς Ιεράρχας.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ: ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ!!!



ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ;;;
Γιά τά συλλείτουργα καί τίς συμπροσευχές
στούς ερούς Κανόνες
Πατριάρχης κ. Βαρθολομαος συνεχίζει κάθεκτος
νά μήν παίρνει μυρουδιά...
Τη σημασία του διαλόγου στην πορεία της προσέγγισης ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του κατά τον εσπερινό που τέλεσε, το απόγευμα της Κυριακής, ο Καρδινάλιος της Φλωρεντίας, Τζουζέπε Μπετόρι, στο περίλαμπρο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά.

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής



Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής
επιμέλεια:  Νικόλαος Δ. Γεωργαντώνης
Τώρα τελευταία ο πόλεμος κατά της Εκκλησίας έγινε πιο σφοδρός. Μεταξύ των άλλων οι εχθροί της Εκκλησίας προσπαθούν να καταργήσουν επισήμως διά νόμου την αργία της Κυριακής.

Καύση νεκρών με μια απλή δήλωση - Πράσινο φως για τα Κέντρα Αποτέφρωσης



Με πρόσθετη τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης», προωθείται η δυνατότητα καύσης των νεκρών με μια απλή δήλωση και η δημιουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών σε περιοχές εντός ή εκτός σχεδίου πόλεων ανάλογα με το τι θα αποφασίζουν οι Δήμοι.

Ο Μονοκέφαλος αετός στον Πόντο



Πότε έκανε την εμφάνισή του ο Μονοκέφαλος αετός στον Πόντο και τι συμβόλιζε;
Από την αρχή το επίσημο έμβλημα των Κομνηνών της Τραπεζούντας ήταν ο δικέφαλος αετός, που ήταν και το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας των Παλαιολόγων.

Καθιερώνεται κοινή και σταθερή η γιορτή του Πάσχα;



Ετοιμάζουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τον εορτασμό του Πάσχα; Είναι δυνατόν να έχουν συμφωνήσει Ορθόδοξοι, Ρ/καθολικοί και Κόπτες για κοινό εορτασμό και να φέρουν την Χριστιανοσύνη προ τετελεσμένου; Πληθώρα ερωτημάτων, τα οποία ζητούν άμεσες απαντήσεις, προκύπτουν από μια περίεργη ανάρτηση σε κόπτικη ιστοσελίδα σύμφωνα με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ και οι τρεις προαναφερθείσες πλευρές είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην οδό του κοινού εορτασμού άμεσα!

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;;;

ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ
ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
ΙΕΡΕΑ Η ΕΠΙΣΚΟΠΟ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
ΝΑ ΑΦΟΡΙΖΕΤΕ;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΩΣ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ;


https://youtu.be/gM1GmnzBQx0
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ 
ΝΙΚΟΛΑΕ

ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

https://youtu.be/-Vb1qem9a70
ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ... ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ...ΔΕ ΘΑ ΧΑΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ

2 'ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ !!! ΠΑΛΑΙΟ.... ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

https://youtu.be/h2OXUrS9u1I
ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ...ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
ΔΑΚΡΥΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ