Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το θαύμα του Σικάγο: Μύρο αναβλύζει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου -



Με το θέμα της εκροής του ευώδους υγρού που εκρέει από την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Homer Glen του Ιλινόις ασχολούνται εκτενώς τα αμερικανικά ΜΜΕ, σημειώνοντας πως χιλιάδες πιστοί φτάνουν μέχρι την εκκλησία για να δουν από κοντά την θαυματουργή εικόνα.

Ανέτειλε το έαρ. Η ευωδία της Αναστάσεως.



Ανέτειλε το έαρ.Η ευωδία της Αναστάσεως.
Φώτης Κόντογλου (Μυστικά Άνθη)
 Έχω την ιδέα πως κι ένας που είναι τυφλός και κουφός, θα νιώσει την άνοιξη που ήρθε,δίχως να βλέπει και δίχως να ακούει τίποτα απ' όσα τη μαρτυρούν. Γιατί ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται από μέσα του τον ερχομό της.Σε μένα, όπως και σε κάθε Έλληνα που αγαπά τη θρησκεία μας, όλα τα φυσικά φαινόμενα είναι δεμένα με το μυστήριο της Εκκλησίας και πιο πολύ η άνοιξη, που γίνεται πνευματική με την Ανάσταση του Χριστού.

«Έκαιγε το χέρι μου…» (Διδακτική ιστορία)



Ροδοκόκκινος από χαρά άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του ο κυρ-Γιώργης και ξέσπασε με ενθουσιασμό:

Ο Χριστός ζει



Όπως ο ήλιος φανερώνει την ύπαρξή του με το φως και τη θαλπωρή των ακτινών του, όπως η άνοιξη δηλώνει την παρουσία της με τον οργασμό και την ανανέωση της φύσεως, έτσι και ο Χριστός μαρτυρεί για τον εαυτό του με τη χάρη και τη χαρά των χριστιανών του, με το θαύμα της Εκκλησίας και το θάμβος της πίστεως.

"ΤΟ ΠΕΝΤΑΠΤΥΧΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ" (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ)



ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ:
"ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ

Η αιτία των πειρασμών, η ωφέλεια και η διαφορά τους



Αββάς Μάρκος

Αν δεν αποτύχαινε ο Πέτρος στο νυκτερινό ψάρεμα δεν θα πετύχαινε από ψάρεμα της ημέρας και αν δεν τυφλωνόταν στα μάτια ο Παύλος δεν θα φωτιζόταν από νου και αν δεν χαρακτηριζόταν ως βλάσφημος ο Στέφανος, δεν θ’ άνοιγαν οι ουρανοί για να δει το Θεό.

Η Πόλη θα μας δοθεί και τα Γενέθλια Της θα γίνονται πλέον Ορθόδοξα και Ελληνικά.



Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ των ημερών μας.

Υπάρχουν ΠΑΤΕΡΕΣ-ΑΣΚΗΤΕΣ που εύχονται και προσεύχονται με γυμνά πόδια πάνω στην σκληρή γη της αμαρτίας και μας προτρέπουν να μην αποκάμουμε με αυτά που μας κάνουν γιατί είναι μεγαλύτερη αμαρτία να μην δεχτούμε τα δώρα που ετοίμασε ο ΟΥΡΑΝΟΣ για την αδικημένη Ελλάδα.

Όπλα κατά των πολεμίων της Πίστεως















Όπλα κατά των πολεμίων της Πίστεως

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος – Κιλκίς

Τον μήνα Μάιο, αν και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού αναθυμόμαστε και τα πάθη του Γένους, τις Γενοκτονίες και την άλωση της Βασιλεύουσας.