Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η ασκητική του πόνου κατά τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή....



Σε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχροvηs θεολογικής ανθρωπολογικής σκέψεως, την 49η επιστολή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, συναντούμε σε βιωματικό επίπεδο την αναζήτηση του κέρδους από τις θλίψεις που βίωνε ο τίμιος Γέρων, ο οποίος προβάλλει τον εαυτό του ως αντικείμενο της διαπαιδαγωγήσεως του Θεού και αναδεικνύεται αυθεντικό πρότυπο εν Χριστώ μωρίας, τόσο για τους συναθλητές του στα αγωνίσματα της πνευματικής ζωής, όσο και για τους αποδέκτες της επιστολής.

Ωδές Και Υμνοι Στην Αποκάλυψη..........



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο της Αγίας Γραφής είναι η Αποκάλυψη του Ιωάννη. Και, δυστυχώς, επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βασικός λόγος που αυτό το βι­βλίο το κάνει τόσο δημοφιλές είναι η νοσηρή περιέργεια των αν­θρώ­πων για τα μέλλοντα και για τα έσχατα. Συγχωρείστε με, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η συντριπτική πλειο­ψηφία των αναγνωστών διαβάζει την Αποκάλυψη, όπως διαβά­ζει τα ζώδια και τον καζαμία!

Γνώριζαν οι αρχαίοι Ελληνες για την έλευση του Χριστού;


Τα εξουσιαστικά ιερατεία που υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση… προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες –πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντάς τες– να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό.  Ξέρουν ότι… η σύνδεση αυτών των δύο δυνάμεων είναι το ισχυρότερο εμπόδιο για την υλοποίηση των υποχθόνιων σχεδίων τους, ξέρουν ότι αν οι λαοί γαντζωθούν πάνω σ’ αυτά, θα είναι αδύνατο να εφαρμόσουν την Νέα Τάξη πραγμάτων.

Λογισμοί και πλάνη........



Να θυμάσαι και να φοβάσαι δύο λογισμούς. Ο ένας λέει: «Είσαι άγιος» και ο άλλος: «Δεν θα σωθείς».
Κι οι δύο αυτοί λογισμοί προέρχονται από τον εχθρό, και δεν έχουν αλήθεια μέσα τους. Εσύ, όμως, να σκέφτεσαι: «Εγώ είμαι μεγάλος αμαρτωλός, αλλά ο Ελεήμων Κύριος αγαπά πολύ τους ανθρώπους και θα συγχωρέσει και σ’ εμένα τις αμαρτίες μου».

Ελεημοσύνη δε σημαίνει απλά το να δίνεις χρήματα..........



Αγ. Ιωάννου της Κρονστάνδης
Ο Ιησούς Χριστός λέει: «Παντί τω αιτούντί σοι δίδου».
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ευεργετούμε και να ελεούμε όλους, χωρίς να διακρίνουμε τους ανθρώπους από την κατάστασή τους, το κοινωνικό παρελθόν τους ή τη θρησκεία τους. Πρέπει να δίνουμε την ελεημοσύνη μας στον καθένα που την έχει πραγματικά ανάγκη.

Ο πονηρός του παρουσιάστηκε με την μορφή του Χριστού.....



Πήγαινε συχνά ο διάβολος στη σπηλιά κάποιου Ερημίτη, για να τον τρομοκρατήσει και να τον κάμει να φύγει από κει.
Εκείνος όμως όχι μόνο δε δείλιαζε, αλλά περιφρονούσε το πονηρό πνεύμα. Τότε ο διάβολος, για να τον παραπλανήσει του παρουσιάστηκε με τη μορφή του Χριστού.