Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Απεβίωσε ο γηραιότερος Κινέζος κληρικός



Στον 91ο έτος της ηλικίας στις 2 Ιουνίου 2015 στη Σαγκάη λόγ ασθενείας απεβίωσε ο γηραιότερος κληρικός της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κίνας Ιερέας Μιχαήλ Βαν Τσιουανσέν.

Καστορίας Σεραφείμ: «Υφιστάμεθα την τρίτη άλωση»



 Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως ο ιατρός και θαυματουργός στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Ο Άγιος Λουκάς τιμάται ιδιαίτερα στην ακριτική περιοχή αφού υπάρχουν δύο αφιερωμένα παρεκκλήσια στον άγιο όνομά του.

“Η ιστορική Τριπολιτσά υπεδέχθη το Ιερόν Λείψανον της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής”



Υπό Αιδεσιμόλ. Δημητρίου Λυμπεροπούλου, εφημερίου Ιερού Ναού Προφ. Ηλιού Τριπόλεως.
“Ζαγκλιβέριον χαίρει εν τη αθλήσει σου, η δε βλαστήσασα κώμη ως άνθος  εύοσμον, Ακυλίνα  του  Χριστού  καλλιπάρθενε,  συ  γαρ  ενήθλησας στερρώς και εδέξω εκ Θεού, το στέφος της αφθαρσίας, εκδυσωπούσα απαύστως, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.”

Η εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων της Αγίας Θεοδώρας στην Ι. Μ. Άρτης



Εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Μητρός ημών Θεοδώρας της Βασιλίσσης.

Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.



«Η Εκκλησία πάντοτε είναι δίπλα στον λαό και συμμετέχει στα προβλήματα και στις δυσκολίες του» τόνισε ο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου.

Εκοιμήθη η μοναχή Συγκλητική της Ι. Μονής Μαλεβής Κυνουρίας



Σύμφωνα με πληροφορίες του Arxon.gr πριν από λίγη ώρα εκοιμήθη η μοναχή της Ιεράς Μονής Μαλεβής Συγκλητική Μηνόγλου σε ηλικία 86 ετών, γεννηθείσα το 1929.
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα τελεσθεί αύριο 17 Απριλίου κατά την 2αν μεσημβρινή, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από το Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρο.
Γράφτηκε από το Arxon.gr

Ο Θεσσαλιώτιδος σε ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.



Η Ιερά μας Μητρόπολη στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας και μέριμνας πραγματοποίησε εξαήμερο ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.