Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Οι Λαοί χάνονται, όταν χάσουν την ιστορική τους μνήμη και ποδοπατήσουν τους νόμους τους πνευματικούς



Του Φώτιου Μιχαήλ
Ο μήνας Μάιος, για εμάς τους Έλληνες, είναι ο μήνας της μνήμης.
Στις 19 Μαΐου μνημονεύουμε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 29 τους υπερασπιστές της Πόλης.

Μεγάλο αγαθό δεν είναι το ν” αποκτήσει κανείς χρήματα, αλλά φόβο Θεού



Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Ας μη νομίζουμε, λοιπόν, ότι ο πλούτος είναι με­γάλο αγαθό. Μεγάλο αγαθό δεν είναι το ν” αποκτήσει κανείς χρήματα, αλλά φόβο Θεού. Ένας δίκαιος άνθρωπος, που για την αρετή του έχει πολλή παρρησία ενώπιον του Θεού, ακόμα κι αν είναι ο φτωχότερος απ” όλους, μπορεί ν” αντιμετωπίσει κάθε συμφορά.

Η νίκη της καλοσύνης και της υπομονής (Διδακτική ιστορία)


Μια πολύ γλυκιά κυρία, μου διηγήθηκε τα παρακάτω:
-Τον άνδρα μου τον παντρεύτηκα με προξενιό. Όμως χωρίς να το ξέρω, εκείνος αγαπούσε και είχε χρόνια δεσμό με μια κοπέλα, που οι δικοί του δεν την ήθελαν, αλλά αυτός δεν έπαψε ποτέ να την αγαπά.

Π. Γεώργιος Μεταλληνός: Η τραγικότητα των αιρετικών



ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ
Ἡ τραγικότητα τῶν αἱρετικῶν
Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου ∆. Μεταλληνοῦ
Στὶς αἱρέσεις καὶ τοὺς αἱρετικοὺς στρέφει τὴν προσοχή µας τὸ ἀποστολικὸ ἀνάγνωσµα τῆς προσεχοῦς Κυριακῆς (Τίτ. 3, 8-15). Πολλὲς ἑρµηνεῖες ἔχει λάβει ὁ Ὅρος «αἱρετικὸς» ἀπὸ τοὺς ἑρµηνευτές, καὶ µάλιστα τοὺς νεωτέρους, στὸ χῶρο τῆς Κ. ∆ιαθήκης.

Περσινό Θαύμα της Αγίας Μαρίνας με «δαιμονισμένη» γυναίκα στην Κρήτη



Μάρτυρες ενός περίεργου περιστατικού βρέθηκαν όσοι επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Βόνης στην Κρήτη, πέρυσι λιγο πριν τη γιορτή της Αγ'ιας Μαρίνας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για θαύμα της Αγίας Μαρίνας.

Η διακωμώδηση της Εκκλησίας μας και η ελληνική Αριστερά



Η κωμωδία και η σάτιρα είναι επινόηση της ελληνικής σκέψεως.
Είναι υψηλή τέχνη, μέσω της οποίας οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν είχαν σκοπό απλά να «χασκογελούν», όπως νομίζουν κάποιοι σημερινοί ανιστόρητοι και άμοιροι της αρχαιοελληνικής σκέψεως, αλλά είχε ως στόχο να διδάξει, μέσω της ευθυμίας.

Θεός είσαι, ό,τι θέλεις κάνεις!



Κάποιος ιερεύς, προ του 1940, καθώς μου διηγείτο ένας εγγονός του, πήγε ένα πρωινό, πού ήταν γιορτή, στην Εκκλησία, για να λειτουργήσει.
Τα καντήλια ήταν όλα σβηστά, γιατί από κάποιο σπασμένο τζάμι έμπαινε αέρας.

Πρέπει να βοηθήσουμε με την Προσευχή τον κόσμο όλο, να μην κάνει ο διάβολος ό,τι θέλει



Μην ξεχνάτε ότι παίρνουμε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται πολλή προσευχή. Να θυμάστε την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος σήμερα και την μεγάλη απαίτηση που έχει ο Θεός από μας για προσευχή.

Γιατί ο Θεός να μην θεραπεύει πάντα το σώμα μας;



Με είχε ρωτήσει κάποιος φίλος τις προάλλες γιατί να γίνονται και γιατί να μην γίνονται θαύματα σε όλους τους ανθρώπους από τον Χριστό, -που είναι η προσωπική Αλήθεια- από την Παναγία, τους Αγίους και άλλους μεσίτες και πρεσβευτές.

Άλλο να αμαρτάνεις από αδυναμία και άλλο από ιδεολογία!



Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος
 - Γιατί πάτερ Επιφάνιε να απαγορεύεται αυτό και κείνο και το άλλο, όταν πραγματοποιούνται από «ειλικρινή αγάπη», ερωτούσε ο νέος για τα διάφορα σαρκικά παραπτώματα ; Γιατί να μην επιτρέπονται οι «δεσμοί» των νέων αγοριών και κοριτσιών;

Τί σώματα θα έχουμε μετά την Δευτέρα Παρουσία;



Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώμάτα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού.
Μια μέρα, καθώς προσευχόταν (ο Αγιος Συμεών) με καθαρότητα και συνομιλούσε με τον Θεό, είδε πως ο αέρας άρχισε να φωτίζει το νου του, και ενώ ήταν μέσα στο κελί του, νόμιζε ότι βρισκόταν έξω, σ” ανοιχτό χώρο. Ήταν νύχτα, που μόλις είχε ξεκινήσει.

Η γιορτή του προφήτη Ηλία: Γιατί όλες οι εκκλησίες του βρίσκονται σε υψόμετρο!



20 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Προφήτη Ηλία, που έζησε και έδρασε το 90-100 πΧ.

Μία ακόμη περίπτωση "εγκεφαλικά νεκρής" που ξύπνησε!



Η επιστήμη λέει ότι πέθανε, αλλά...
Παρέμβαση (προσωπική εμπειρία) του κ. Δημητρίου Ταντήλα, καθηγητή της Χειρουργικής του Α.Π.Θ., στην εκδήλωση* για την Ενημέρωση για τις Μεταμοσχεύσεις.

Το άφθαρτο χέρι της Αγ.Μαρίας της Μαγδαληνής



Στην ιερά μονή της Σιμωνόπετρας φυλάσσεται και το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου Μαρίας της Μαγδαληνής.
Απόγευμα στο αρχονταρίκι της μονής Σιμωνόπετρας, ο αρχοντάρης διηγείται περί του αγίου λειψάνου σε ομάδα προσκυνητών.