Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Επίθεση "ψευτοεπισκόπου" στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο



Έπειτα από πρόσφατη ανακοίνωση μέσω της  οποίας  κατηγορούσε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο για εθνικισμό και ελληνικό σοβινισμό, ο Αλβανός ψευτοπαπάς απ’ το Ελμπασάνι, Nikoll Marku, προκάλει και πάλι ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του ανθρώπου που αναστήλωσε εκ βάθρου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ο αυτοαποκαλούμενος επικεφαλής της Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με έδρα στο Ελμπασάν, δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο επειδή δεν είναι Αλβανός, γράφει δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων ILIRIA NEWS AGENCY.

Ἡ ἀναζήτηση τῶν πανανθρώπινων ἀξιῶν...



 Γιαννουλᾶτος Ἀναστάσιος ( Ἀρχιεπίσκοπος Τιράνων καὶ πάσης Ἀλβανίας)
Ποιές εἶναι οἱ βασικές ἀρχές πού μποροῦν νά γίνουν ἀποδεκτές ἀκόμη καί ἀπό ἐκπροσώπους διαφορετικῶν θρησκειῶ...

Ὁ παπα Τύχων.



Ἔλεγε ὁ παπα-Τύχων:- Γιὰ νὰ βρεῖς καλὸ πνευματικὸ πρέπει νὰ κάνεις τρεῖς μέρες προσευχὴ καὶ κατόπιν τί ὁ Θεὸς θὰ φωτίσει. Καὶ στὸ δρόμο ποὺ θὰ πηγαίνεις νὰ κάνεις προσευχὴ νὰ τὸν φωτίσει ὁ Θεὸς νὰ σοῦ πεῖ λόγους καλούς. Ἔλεγε ἀκόμη:

Ξένο για την Εκκλησία το σύμφωνο συμβίωσης



 Πλήρη πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα, αλλά αποκλεισμό από τον γάμο ή την κοινή υιοθεσία προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από ομόφυλα ζευγάρια.

Θείο όραμα της Παναγίας στη Βίγλα του Άθωνα



 Στην πανώρια αυτή περιοχή της Βίγλας, που έχει πολύ ανοιχτόν ορίζοντα προς όλες τις κατευθύνσεις και βλέπει τα απέραντα γαλανά νερά του Αιγαίου Πελάγου, τον δέκατο τέταρτο αιώνα ήρθε και αρκετά χρόνια εφησύχαζε, ο νηπτικώτατος πατήρ και διδάσκαλος άγιος Γρηγόριος ο Σιναίτης, ο οποίος δίδαξε και ανέδειξε πολλούς μαθητές της νηπτικής θεωρίας και πρακτικής καρδιακής προσευχής.

Εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο χωριό Χρυσοβίτσα Μετσόβου



Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνέβηκε πρόσφατα στο χωριό Χρυσοβίτσα Μετσόβου. 
Ένας κάτοικος του χωριού (έχουμε στη διάθεσή μας, το όνομά του) οδηγούσε το αυτοκίνητο του έξω από το χωριό, στη θέση «Πολιτσές» όπου καλλιεργείται η φημισμένη πατάτα της Χρυσοβίτσας.

Το "συνεχές" Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Σύμη




Το Συνεχές Θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Σύμη. Μπουκάλια πιστών με τις προσευχές τους από κάθε μέρος της γης φτάνουν στο νησί μόνα τους.
Δοχεία, μπουκάλια, καί δέματα σταλμένα από τους ωκεανούς στην Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Σύμη. Φθάνουν πάντοτε, σε όσους με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους, και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι.

Πρόσωπο με πρόσωπο με έναν Άγιο (Συγκλονιστικό)



 Με βαθειά συγκίνηση θέλω να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνέβη πριν 45 χρόνια στη Μονή του Οσίου Δαβίδ.
Την εποχή εκείνη ζούσα με την οικογένειά μου στο χωριό Κοκκινομηλιά, ένα πανέμορφο χωριό της Β. Ευβοίας, ορεινό με θέα το γαλάζιο Αιγαίο.