Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

(5 Μαρτίου 2016) Τὰ νέα τῆς Μητροπόλεως Θεία Λειτουργία στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρδίτσης



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Ψυχοσάββατο 5 Μαρτίου 2016, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρδίτσης. Ακολούθως, στο στρατιωτικό κοιμητήριο, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού, τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, που έπεσαν υπέρ της πατρίδος.







Η Φθιώτιδα τίμησε τον Γέροντα Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη -



Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 3 Μαρτίου από την ημέρα εκείνη που ο Θεός απεκάλυψε το θαυμαστό σημείο στην Εκκλησία, το άφθαρτο λείψανο του εναρέτου Ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου.

Η τιμωρία και η λύτρωση



Στα χρόνια τού βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου τού νέου, πλήθος από Σκύθες με δική του διαταγή ξεκίνησαν για την Ανατολή. Κάποτε έφτασαν και στην Τραπεζούντα.

Θεολόγοι της Ν.Φιλαδέλφειας απαντούν στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών: «Μας καλύπτει ο νόμος για να καλούμε Μητροπολίτες και Ιερείς» -



Τη δική τους απάντηση δίνουν καθηγητές Θεολόγοι από τη Νέα Φιλαδέλφεια στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών που αντιδρά στην παρουσία Μητροπολιτών και Ιερέων κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Κυριακή των Απόκρεω - Περι Δευτέρας παρουσίας



Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: "Ομιλία εις την Κυριακή της Απόκρεω"