Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Δ.Ι.Σ: Αντισυνταγματική η καύση των νεκρών – Στον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος για τα Θρησκευτικά



Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016, στην πρώτη  Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.   Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά στη νήσο της Νάξου



Την Τετάρτη 2-3-2016 εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά του Ναξίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον αυτό Ιερό Ενοριακό Ναό παρουσία των Τοπικών Αρχών της Νήσου και αντιπροσωπειών καθηγητών, δασκάλων, μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλεως Νάξου.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου. Μετά το πέρας της Πανηγύρεως παρετέθη πρωινό στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού.

Σιατίστης Παύλος: «Το έγκλημα της εξουσίας»



Του Μητροπολίτου Σιατίστης & Σισανίου Παύλου

Δεν ξέρω εάν εδώ που φτάσαμε υπάρχει ελπίδα και έξοδος από τη δύσκολη ώρα πού περνάμε. Εάν υπάρχει όμως ένα ενδεχόμενο ελπίδας, αυτό μόνο από το λαό μπορεί να προέλθει, εάν μπορέσει να συνετισθεί, εάν μπορέσει να μετανοήσει, εάν μπορέσει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Οι εξουσίες στάθηκαν αδύνατες, γιατί υπήρξαν λίγες σε ποιότητα. 

Η εξομολόγηση του Νταβέλη (ένα άκουσμα για τον παπα-Νικόλα Πλανά) -



Την Μεγάλη Σαρακοστή του 1966, παρακολουθώ μάθημα ηθικής στην Α΄ αίθουσα της Θεολογικής Σχολής.
Διδάσκων ήταν ο Ιωάννης Καρμίρης, άνδρας σοφός και πεπαιδευμένος, ωραίος για το αρρενωπό και σοφό του χαρακτήρα…