Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Πάπα προς Βαρθολομαίο: Δεν υπάρχει πλέον εμπόδιο στην ευχαριστιακή κοινωνία .

Δηλ. Πλέον τόν Πατροκοσμά θα του λέμε κακώς που ειπε τον ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ;;;

Ανήμερα της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, το Φανάρι (άραγε τυχαία;) έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του ποντίφικα προς τον Οικ. Πατριάρχη από τον περασμένο Νοέμβριο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέου. 
Σε αυτή ο Πάπας μιλώντας για αποκατάσταση της "πλήρους κοινωνίας της πίστεως, αδελφική συμφωνία και μυστηριακή ζωή που υπήρχε κατά τα πρώτα χίλια χρόνια στη ζωή της Εκκλησίας" διαπιστώνει πως:  "Μετά από την αποκατάσταση μιας σχέσης αγάπης και αδελφοσύνης, σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού και φιλανθρωπίας, δεν υπάρχει πλέον εμπόδιο στην ευχαριστιακή κοινωνία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί μέσω της προσευχής, τον καθαρισμό της καρδιάς, του διαλόγου και την επιβεβαίωση της αλήθειας".

Ακολουθεί ολόκηρη η επιστολή όπως τη δημοσίευσε στα αγγλικά o ιστότοπος fanarion.blogspot.gr
ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΩΜΕΝ ΟΛΙΓΟΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ΠΝΚ.
 

Ο γιαπωνέζος ζητιάνος που έγινε Ορθόδοξος μοναχός



Θα ήθελα να δώσω ένα μικρό παράδειγμα ποιμαντικής δραστηριότητας. Εμείς έχουμε ένα μικρό μετόχι στην Νέα Υόρκη. Βρίσκεται σε μία πολύ φτωχή συνοικία της πόλης όπου ζουν κυρίως ισπανόφωνοι και μαύροι: Παντού ναρκωτικά,αλκοόλ,άστεγοι. Πίστευω πως πάνω από τους μισούς κατοίκους της περιοχής ζουν από τα επιδόματα του κράτους.

"Ημουν άθεη, επέστρεψα από την άλλη ζωή"

Διαβάστετο αξίζει πραγματικά... άς είναι μεγάλο τό κείμενο.
 
Ήμουν άθεη και έβριζα πολύ και φοβερά το Θεό. Ζούσα μέσα στη ντροπή και την πορνεία και ήμουν νεκρή στη γη.
Όμως ο ελεήμων Θεός δεν άφησε να χαθώ, αλλά με οδήγησε στη μετάνοια. Στα1961 αρρώστησα από καρκίνο και ήμουν άρρωστη τρία χρόνια.

Γιατί να αναζητούμε υποκατάστατα κι όχι αυθεντικά πρότυπα;



Γιατί να αναζητούμε υποκατάστατα κι όχι αυθεντικά πρότυπα;
Του π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού, Ομοτ. Καθηγητού Παν/μίου Αθηνών
-«Ο αμφίβολος εκκλησιαστικά και ιστορικά Αγ. Βαλεντίνος έχει κατασκευαστεί  για την εμπορευματοποίηση και των ανθρώπινων συναισθημάτων»