Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Φοιτητές Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ για την επίσκεψη του Πάπα: «Ικετεύουμε με δάκρυα να ακυρωθεί» -



Οι αντιδράσεις για την έλευση του Πάπα στη Λέσβο είναι πολλές.

Εκτός από Ιεράρχες και απλοί πιστοί εκδηλώνουν την αντίθεσή τους, όπως φοιτητές της Θεολογικής Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε την επιστολή τους:

Επιμένει η Εκκλησία της Γεωργίας στην απόρριψη κειμένου της Πανορθόδοξης-Το έχει απορρίψει και η Αντιόχεια!



Κι ενώ το Φανάρι επιχειρεί να αδειάσει την Εκκλησία της Γεωργίας, υποστηρίζοντας πως εκείνη δεν έχει απορρίψει κείμενο της Πανορθόδοξης, μια επιστολή -απάντηση του εκπροσώπου της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτη Γκόρι  και Ατένι Ανδρέα, φέρνει νέα δεδομένα!

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Να μη δίνουμε λαβές στον διάβολο για να κυριαρχήσει στη ζωή μας» -



Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδος, το Μεσοχώρι της Υπάτης βρέθηκε την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών 10 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του αειμνήστου Διδασκάλου και Εκκλησιαστικού Επιτρόπου Ευαγγέλου Καστάνη.

Τί απαντά ο Αγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης για τους ανάξιους άρχοντες;



Απόκρισις περί αναξίων αρχόντων.

TOY EN ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

OΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΣΑΜΠΕΖΥ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 -




Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος,
Δρ Θεολογίας - Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Πατρών


Κατόπιν της ανακοινώσεως των αποφάσεων της Συνάξεως των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Σαμπεζύ της Γενεύης (21-28 Ιανουαρίου 2016) και εν όψει της συγκλήσεως της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου τον Ιούνιο ε.έ. στην Κρήτη, θα ήθελα ως κανονολόγος να τοποθετηθώ κυρίως ως προς τα θέματα, τα αφορώντα στις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως της Μόνης Εκκλησίας μετά των αιρετικών ομάδων των αποκεκομμένων από το Σώμα της.

Στο στόχαστρο Αμβρόσιου ξανά η Πανορθόδοξη: Ο Αγών συνεχίζεται -



 Την ανάλυση του Πανοσ. Αρχιμ. π. Κύριλλου Κωστόπουλου, Δρ Θεολογίας και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλωες Πατρών με τίτλο «Ορθόδοξη απάντηση» με αφορμή την Πανορθόδοξη προσυπογράφει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος...

Ημερίδα Θεολογικής Σχολής ΠΑ για Πανορθόδοξη: Θλίψη και ανησυχία -



Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Θλίψη και ανησυχία προκάλεσε η ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εν όψει της Πανορθόδοξης Συνόδου.

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ;



Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός με τον χαριέστατο δημώδη παροιμιακό λόγο, αποδίδει με θαυμαστή ακρίβεια, γεγονότα-συμβάντα που αναφέρονται σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολιτική και θρησκευτική ζωή του τόπου μας.