Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

"Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει χωρίς δανεικά αλλά όχι χωρίς ιδανικά"! Ομιλία καταπέλτης από τον στρατηγό Ζιαζιά



“Η Ελλάδα μπoρεί να ζήσει χωρίς δανεικα. Δεν μπορεί να ζεί χωρίς ιδανικά. Ας ξανά δώσουμε στα παιδία μας την πίστη στον Θεό , την φιλοπατρία , την τεκμηριομένη πεποίθηση για την διαχρονική πορεία του ελληνισμου και θα δούμε την νέα γενία να δημιουργει και να αναδημιουργεί μια καινούργια Ελλάδα.Μια Ελλαδα δημοκρατική, μαχητική , ταγμένη να πρωτοπορεί πολιτιστικά και οικονομικά. Είμαι αισιόδοξος γιατι ειμαι Έλληνας”.

Κάποτε ένας Θεοσεβής Ιερέας Λειτουργούσε του Αγίου Δημητρίου...



Κάποτε ένας θεοσεβής ιερεύς, λειτουργούσε του Αγίου Δημητρίου, τον οποίον ευλαβείτο πολύ, λόγω του ότι ήτο μεσοβδόμαδα, οι χριστιανοί στο ναό ήσαν λίγοι. Η λειτουργία προχώρησε και έφθασε η στιγμή του καθαγιασμού των Τιμίων Δώρων. «Τα σά εκ των Σών», έσκυψε βαθιά βαθιά και διάβασε την ευχή, «έτι προσφέρομέν σοι την λογικήν ταύτην λατρείαν».

«Λαοθάλασσα» στη Θεσσαλονίκη για το Μύρο του Αγίου Δημητρίου



Ακόμη και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος εντυπωσιάστηκε από τη λαοθάλασσα πιστών που κατέκλυσε σήμερα το απόγευμα το ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην καθιερωμένη «Τελετή του Μύρου».

Ο Τερνόβου Ονούφριος ο νέος μητροπολίτης Κιέβου



Τον μητροπολίτη Τερνόβου και Μπουκοβίνας κ. Ονούφριο, εξέλεξε χθες η Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως νέο μητροπολίτη Κιέβου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος με επιστολή που απέστειλε στο νέο Προκαθήμενο, τον συνεχάρη για την εκλογή του, δίνοντάς του τις καλύτερες ευχές.

Από την Ταυλάνδη στην Ικαρία για να βαπτιστεί χριστιανή.



Από την Ταυλάνδη στην Ικαρία για να βαπτιστεί χριστιανή.
Στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας είναι ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, και στα αριστερά μια κοπέλα από την Ταϋλάνδη που αποφάσισε να ασπαστεί τον  Χριστιανισμό, ύστερα από την σχετική κατήχηση.