Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Στην αποτυχία και στην επιτυχία πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό.



Και πώς θα είναι γεμάτη από ευχαρίστησι η καρδιά μας; Αν ασκήσουμε και συνηθίσουμε τον εαυτό μας να ευχαριστή τον Θεό, όχι μόνον όταν παίρνη, αλλά και όταν δεν ικανοποιηθή το αίτημά μας.
Διότι ο Θεός άλλοτε δίνει αυτό που ζητάμε και άλλοτε όχι, αλλά και τα δύο τα κάνει για το συμφέρον μας. Ώστε είτε λάβεις, είτε δεν λάβεις, έλαβες με το ότι δεν έλαβες˙ είτε πετύχεις στο αίτημά σου, είτε δεν πετύχεις, πέτυχες με το ότι δεν πέτυχες σ’ αυτό που ζητούσες.

Βιογραφικὸ Μητροπολίτου κ.κ. ΤΙΜΟΘΕΟΥ



O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, κατά κόσμον Νικόλαος, Ἄνθης τοῦ Ἰωάννου καί τῆς Σπυριδούλας γεννήθηκε στό Κοντόκαλι Κερκύρας τό ἔτος 1964.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής.



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Τιμόθεος, σήμερα Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, λειτούργησε και ομίλησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Δαμιανού του εκ Μυριχόβου. Ο Άγιος θεωρείται ως ο κτήτωρ της Ιεράς Μονής, η οποία βρίσκεται στην Καρύτσα Δολόπων.
      Ακολούθως, παρευρέθη στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Ν.Καρδίτσας, όπου ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου.