Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Αντίχριστος και το χρίσμα



Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου
Κατά καιρούς γίνεται λόγος για την έλευση του Αντιχρίστου και το τι θα δημιουργήση στους ανθρώπους και τον κόσμο, και μάλιστα προσδιορίζεται και ιδιαίτερο χρονικό διάστημα που θα εμφανισθή.

Εκδημία ιερέως π. Νικολάου Παπακωνσταντίνου.



 Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει την εκδημίαν προς Κύριον σε ηλικία 86 ετών του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Παπακωνσταντίνου, συνταξιούχου ιερέως και παλαιού προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου, κατά την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015. Η κηδεία του μακαριστού π. Νικολάου θα τελεσθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Τρισάγιο στον Προκάτοχο του τέλεσε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος...

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, ανήμερα της εορτής του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου.

Εκκλησία, το μεγάλο Νοσοκομείο



Οι Πατέρες λένε πως η Εκκλησία είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο που εφημερεύει σε εικοσιτετράωρη βάση, εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Οι Μοναχοί της Μονής Χιλανδαρίου σε ρόλο… πυροσβέστη

Φόρεσαν τις στολές, πήραν τις μάνικες και άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά.
Οι Μοναχοί της μονής Χιλανδαρίου πήραν μέρος σε άσκηση πυρόσβεσης ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι για την θερινή περίοδο που ξεκινά.
Δείτε τις φωτογραφίες....

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Η χαρά είναι της λύπης ο όλεθρος!



Ο πόνος, η στενοχώρια, η αγωνία, η ψυχική τραγωδία είναι αποτέλεσμα της πτώσεως του ανθρώπου, η οποία οφείλεται στον εγωισμό του.

Η Ι.Μ. Ελασσώνος παραχώρησε χώρους για Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο



Στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου-Φαρμακείου-Βεστιαρίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας προχωράει, μετά και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αυξημένη πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασής του, ο Δήμος Ελασσόνας.

Η πονηρή συνείδηση



Πονηρή συνείδηση είναι η συνείδηση του ανθρώπου που παραβαίνει τον θείο ηθικό νόμο, ζητώντας πάντα την επικράτηση του δικού του θελήματος, το οποίο του υπαγορεύει το ίδιο του το εγώ.

Λόγοι περί κατανύξεως και δακρύων



- Είπε γέρων. Η καρδιά καθαρίζει με αναστεναγμό, με φιλότιμο.

Να βάλουμε την ψυχή στο μούσκιο των δακρύων.
Αλλά και ένας αναστεναγμός με πόνο ψυχής ισοδυναμεί με δυο κουβάδες δάκρυα.

Η πιο σπάνια εικόνα του Χριστού βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο



Αν δεν είναι η μοναδική, είναι μια από τις σπανιότερες απεικονίσεις του Ιησού. 
Πρόκειται για μια αγιογραφία σε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Κοσσυφοπεδίου, που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό να κρατά ένα σπαθί.

Στο νησί Βαλαάμ δάκρυσε η Εικόνα της Υπεραγίας Παναγίας του Καζάν



ΜΟΣΧΑ. Την Κυριακή στη σκήτη των Αγίων Πάντων της Ιεράς Μονής του Βαλαάμ έγινε η καθεδρική εορτή, κεντρικό σημείο των πανηγυρισμών έγινε η Θεία Λειτουργία της οποίας ηγήθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού επίσκοπος Παγκράτιος του Τρόιτσκ.

Άνοιξε την καρδιά σου Χριστιανέ μου!



Για τούτο ήρθε ο Χριστός.
Να μπεί ολάκερος μέσα στήν καρδιά σου, να την φωτίσει με την θεική του λάμψη, να τις δώσει Ζωή, να την θερμάνει απο την παγωνιά του κόσμου.

Το Αξιον εστίν στην ακολουθία αγιορείτικης τράπεζας


 
Ανέκαθεν η Εκκλησία τιμούσε και τιμά την Θεοτόκο Μαρία ως «τιμιωτέρα των Χερουβείμ και ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ».

Ενας σύγχρονος «πατέρας του ασώτου», όπως τον γνώρισε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης



 Διηγείται ο Αθ. Ρακοβαλής
«Ο γέροντας, μου διηγήθηκε την εξής Ιστορία: «Μια φορά είχε έρθει εδώ ένας Ελληνοαμερικάνος γιατρός. Ορθόδοξος ήταν αλλά δεν είχε πολλά με την θρησκεία…

Πνευματική διαθήκη Αγίου Λουκά



 Και τώρα, παιδιά μου, ας περάσω στα τελευταία λόγια των εντολών και διαθηκών μου προς εσάς.
Πιστεύω βαθειά στον Θεό και όλη την ζωή μου την έκτισα πάνω στις εντολές Του. Και σε σας κληροδοτώ όλη τη ζωή σας να την αφιερώσετε στον Θεό και να χτίζετε όλα και πάντα πάνω στις εντολές του Χριστού.

Η αντιμετώπιση του θανάτου...



Του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου 
Πολλά πράγματα θέλουμε να μαθαίνουμε και να κατανοούμε, προπαντός όμως τον καιρό που θα γίνει η συντέλεια του κόσμου. Ο απόστολος Παύλος, για να περιορίσει την άκαιρη αυτή πολυπραγμοσύνη μας, γράφει σε μιαν επιστολή του: «Σχετικά με το χρόνο του ερχομού του Κυρίου, αδελφοί, δεν χρειάζεται να σας γράψω, γιατί κι εσείς το ξέρετε πολύ καλά, ότι η ημέρα του Κυρίου θα έρθει απροειδοποίητα, όπως ο κλέφτης τη νύχτα» (Α' Θεσ. 5:1-2).

Δυσμενείς εξελίξεις κατά την προετοιμασίαν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου



Τού πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση,

Ομοτίμου Καθηγητού Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ
1.Η οικουμενικότης της Συνόδου.

Γιατί το εωθινό Ευαγγέλιο διαβάζεται απο τον Ιερέα εντός του Ιερού και τι ακριβώς είναι;



Το εωθινό Ευαγγέλιο διαβάζεται κατά την ακολουθία του όρθρου (νωρίς δηλαδή το πρωί εωθινό = πρωινό) 
Διαβάζεται μέσα στο Άγιο Βήμα και στα δεξιά της Αγίας Τράπεζας διότι αναφέρεται πάντα στο γεγονός της Αναστάσεως.

Γέροντας π. Νικόδημος Μπιλάλης, λίγο πρίν πεθάνει έδωσε μια συνέντευξη βόμβα!…



Γέροντας π. Νικόδημος Μπιλάλης,
λίγο πρίν πεθάνει έδωσε μια συνέντευξη βόμβα!…
 Ο γέροντας π. Νικόδημος Μπιλάλης λίγο πρίν κοιμηθεί μιλώντας σε μία συνέντευξη "έξω από τα δόντια" καί χωρίς μασημένα λόγια, απ΄ αυτά πού σήμερα πολλοί συνηθίζουνε...

π. Θεόδωρος Ζήσης: «Σ’ αυτήν τη σύνοδο ο πάπας πρέπει να κληθεί ως κατηγορούμενος, όπως ο Άρειος»




Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Οι Κανόνες της Εκκλησίας και η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι [ΒΙΝΤΕΟ 2014]
 https://youtu.be/P-hsqgVTx9I

Ο Άγιος Γρηγόριος για το πως πρέπει να θέλουμε τους πολιτικούς...



Σαν άλλο μήνυμα και απάντηση σε όποιους προβληματισμούς μπορεί να έχει κανείς για την σημερινή προφυγή στις κάλπες παραθέτουμε μια φράση του εορτάζοντα τη σημερινή εκλογική ημέρα Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου:
 “Θέλουμε πολιτικούς διακόνους του λαού, οι οποίοι θα προσπαθούν να λύουν τας πενίας (την φτώχεια, τις ανάγκες) των πλησίον, των πολιτών, εξόχως δε των πενεστέρων και κακώς εχόντων, κυρίως των αδυνάτων”