Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η γνώμη του Ελευθερίου Βενιζέλου για τον πολιτικό γάμο.....



 «…Ημπορεί κανείς να είναι χριστιανός και να μη θέλη να κάμη ιεροτελεστίαν, αλλά δεν ημπορεί να είναι ορθόδοξοςˑ διότι η Ορθόδοξος Εκκλησία θεωρεί τον γάμον Μυστήριον.

Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς…



Eίπε Γέρων:
Εάν ζητήσεις κάτι από το Θεό, και δεν εισακουσθείς γρήγορα, μη λυπάσαι γιατί εσύ δεν είσαι πιο σοφός από το Θεό.

Εναν άνθρωπο που δεν κάνει λεπτή εργασία στον εαυτό του, ο σατανάς τον πολεμάει;



Ο σατανάς δεν πάει σε έναν άχρηστο άνθρωπο, αλλά πάει σε έναν αγωνιστή, για να τον πειράξει και να τον αχρηστέψει. 
Δεν χάνει τον καιρό του να κάνει λεπτή εργασία σε κάποιον που δεν έχει κάνει λεπτή εργασία. Στέλνει σ' αυτόν που ράβει με σακοράφα, διάβολο με σακοράφα.

Η λύπη εξαντλεί τις ψυχικές και σωματικές μας δυνάμεις



Γέροντα, συχνά μου πονάει το στομάχι και δυσκολεύομαι να ανταποκριθώ στα πνευματικά μου καθήκοντα.

– Εσύ κάθεσαι και συζητάς με τους λογισμούς σου, τα βλέπεις όλα μαύρα και βασανίζεσαι χωρίς λόγο ∙ έτσι τσακίζεσαι ψυχικά και σωματικά.

Ολοι έλεγαν, πως τρελάθηκε!



 Τον Δ’ Αιώνα ζούσε στην Αίγυπτο ένας άγιος Γέροντας, που είχε και αυτός το χάρισμα των ιαμάτων από αυτό είχε αποκτήσει πολύ μεγάλη δόξα.
Γρήγορα όμως παρατήρησε, ότι η υπερηφάνεια τον εξουσίαζε, και ότι δεν ήταν σε θέση να την νικήση με τις δικές του δυνάμεις. Και τότε με πολύ θερμή προσευχή κατέφυγε στο Θεό.

Τι είναι η βασκανία… γιατί κάποιος μπορεί να “ματιάσει” και κάποιος άλλος όχι;



Η Εκκλησία μας δέχεται τη βασκανία, δηλαδή την επέμβαση του πονηρού πνεύματος και τη θεωρεί έργο του διαβόλου. Σχετίζεται κυρίως με τον φθόνο και την ζήλεια.

Υπερηφάνεια... ένα από τα μεγαλύτερα κακά.......



 Θυμήσου ότι από μόνη την υπερηφάνεια ένας άγγελος έπεσε από τον ουρανό. Και από άγγελος έγινε διάβολος.
Μην είσαι κι εσύ υπερήφανος και υψηλόφρων, για να μη γίνης όμοιος με τους δαίμονες. Να είσαι ταπεινός και πράος, και θα γίνης όμοιος με τους αγγέλους. Τότε θα ευλογηθής από τον Κύριο: «Επί τίνα επιβλέψω, αλλ' ή επί τον ταπεινόν και ησύχιον και τρέμοντά μου τους λόγους;» (Ησ. 66. 2).

Χαίρε Καίσαρα...



 Πρόσφατα, προκειμένου να καταθέσω τα χαρτιά μου για μια ολιγόμηνη θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη, μου ζητήθηκε να προσκομίσω δύο χαρτιά και αυτά τα δυο μονάχα: μια βεβαίωση εγγραφής από τον ΟΑΕΕ και άλλη μία του Επιμελητηρίου.

Συμβουλές Γέροντος σε χριστιανούς που ζουν στον κόσμο,,,,,



Η ΠΑΡΟΥΣΑ ζωή μας δόθηκε μόνο και μόνο για να δοξάζουμε το Θεό, να ευεργετούμε τον πλησίον και να αγωνιζόμαστε για την απόκτηση της Βασιλείας των ουρανών, βαδίζοντας τη «στενή» και «τεθλιμμένη» οδό που μας υποδεικνύει το Ευαγγέλιο (Ματθ. 7:14).
*

Σοί, Κύριε....



 Πριν απ το τλος κθε δησης, και όταν ο ιερες προτρπει τον λα λγοντας «εαυτος και αλλλους και πάσαν την ζων ημών Χριστώ τω Θεώ παραθμεθα», ο λας απαντει:

Προσευχή για απαλλαγή από θυμό



 Ιησού, Υιέ του Θεού, ο πραής και ταπεινός τη καρδία, κατάπεμψον κατά το μέγα και πλούσιον έλεός σου και εν ταίς καρδίαις ημών το πνεύμα της ειρήνης και της πραότητος, ίνα ειρηνεύοντες εκ του κακίστου πάθους του θυμού, μνημονεύομεν αεί του ενδόξου και φοβερού ονόματός σου μετά καρδίας γαληνιώσης.

Πρώην «Γκρίζος Λύκος» βαπτίστηκε Ορθόδοξος!



Θα διαβάσετε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην γκρίζου λύκου, που από «λύκος του Ισλάμ» έγινε χριστιανός, ονόματι Γεώργιος.
Η ζωή του σαν κρυπτοχριστιανός δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού, όπως έχει πει ο ίδιος, δημόσια αναγκάζεται να κάνει τον σταυρό του με τη γλώσσα του κινώντας την σταυροειδώς μυστικά μέσα στο στόμα του.

Το τελευταίο φύλλο..!



Η Ιωάννα ήταν μια νεαρή γυναίκα που αρρώστησε από πνευμονία και βρισκόταν πολύ κοντά στο θάνατο.

Με ποια σημεία αναγνωρίζονται οι αληθινές προφητείες;



Τις προφητείες για να τις θεωρήσουμε αληθινές πρέπει νά συγκεντρώνουν μερικές προϋποθέσεις, πως συμβαίνει κάι μέ τά θαύματα.

Η Τίμια Ζώνη Της Κυρίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος



Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται στο ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ότι, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος θα έχει την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί προσεχώς, την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται από αιώνες στην Βασιλική και Σταυροπηγιακή, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, κατόπιν εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους.

Ένας άθεος πιστεύει λίγο πριν το τέλος, μια συγκινητική ιστορία ομολογίας ενός ασθενή



Πριν από χρόνια, όταν ήμουν εφημέριος στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ εκάλεσαν να εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου το όνομα, ήτο Ξενοφών.

«Εγώ είμαι Ορθόδοξος παπάς. Ονομάζομαι παπα-Κοσμάς, που πέθανα πριν λίγα χρόνια. Πήγαινε στην εκκλησία των Ορθοδόξων…»



*Συγκλονιστικό περιστατικό με τον μακαριστό Ιεραπόστολο του Κονγκό, Κοσμά τον Γρηγοριάτη (1942-1989)!

~ Ο ποδιάκονος πόστολος τς νορίας το γίου Μην το χωριο Κισάμπα μο επε καί τό ξς νειρο κάποιου συγχωριανο του, πού μένει τώρα στήν Μπουτούμπα:

O μοναχός Ιάκωβος, το πονηρό δαιμόνιο και η Παναγία του Κύκκου.



Ο μοναχός Ιάκωβος είχε μέσα του για αρκετά χρόνια πονηρό δαιμόνιο. Για να βρει τη θεραπεία του, ήρθε στην Κύπρο με σκοπό να προσπέσει στην Αγία Εικόνα και να την προσκυνήσει…
Με θερμή πίστη ανέβηκε σε ένα ζώο και ξεκίνησε για το ιερό μοναστήρι μαζί με άλλους χριστιανούς.

Πανάγαθε Πατέρα, Φιλάνθρωπε Κύριε Ιησού Χριστέ, Πανάγιον Πνεύμα, Τριάς ομοούσιε...



Πανάγαθε Πατέρα, Φιλάνθρωπε Κύριε Ιησού Χριστέ, Πανάγιον Πνεύμα, Τριάς ομοούσιε, Σ΄ευχαριστώ διά την πρόνοιαν που έδειξες και σήμερον για μένα εναν ανάξιον αμαρτωλόν. Σε παρακαλώ βοήθα με να κατανοήσω την αγάπην Σου, για να μπόρεση και η δική μου καρδιά να σ΄ αγαπήση, όσον είναι δυνατόν, σύμφωνα με την δύναμιν που παρέχεις σ΄εμέ.

Γιατί ο σατανάς πολεμά τον άνθρωπο.....



Γιατί έχει ο σατανάς τόση δύναμι να πολεμά τον άνθρωπο και γιατί παραχωρεί ο Θεός να πειράζεται και να εξαπατάται από την αμαρτία το πλάσμα Του;

«Ελέησέ Με» Μικρή είναι η φράση κι όμως γίνεται πέλαγος φιλανθρωπίας...



«Ελέησέ με!».
Μικρή είναι η φράση κι όμως γίνεται πέλαγος φιλανθρωπίαςΤου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

«Πτωχός και αλγών ειμί εγώ...»



«Δεν πέρασαν πολλά χρόνια και η ασθένεια του πνευματικού υποτροπίασε.
Χρειάσθηκε νέα εγχείρηση αλλά η κατασταση της υγείας του διαρκώς χειροτέρευε. Ο ασθενής πονούσε αφόρητα, δεν έτρωγε τίποτα, τον διατηρούσαν με ορούς και μέρα με τη μέρα έλιωνε σαν το κερί.

Όταν η Αγία Ευφημία επισκέφτηκε τον Όσιο Παΐσιο......



Ήταν στην αυλή της Καλύβης του ο Γέροντας Παΐσιος, όταν τον επισκέφθηκε κάποιο πνευματικό του τέκνο.
Επανελάμβανε συνεχώς από την καρδιά του: «Δόξα σοι ο Θεός», πάλιν και πολλάκις. Σε μια στιγμή ο Γέροντας του είπε: «Αχρηστεύεται κανείς με την καλή έννοια»;