Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Σοί, Κύριε....



 Πριν απ το τλος κθε δησης, και όταν ο ιερες προτρπει τον λα λγοντας «εαυτος και αλλλους και πάσαν την ζων ημών Χριστώ τω Θεώ παραθμεθα», ο λας απαντει:


«Σο, Κριε». «Σε σνα Κριε».

Αυτς οι λξεις είναι πολ γνωστς. Και εύκολα τις θυμμαστε. Και κθε Χριστιανς μπορεί να τις χρησιμοποιεί σε κθε περσταση της ζωής του.

Όταν έχεις υγεα, και πηγανουν καλ οι δουλεις σου, πες με όλη σου την καρδι: «Σο, Κριε». «Σε Σνα», Κριε, οφελουμε την ευχαριστα.

Όταν οι άνθρωποι σε τιμούν και λνε καλ λγια για σνα, πες απ μσα σου: «Αυτ δεν αξζουν να αποδοθούν σε μνα, αλλ Σο, Κριε». «Σε Σνα», Κριε, οφελουμε τη δοξολογία.

Και όταν υποπσεις στο φθνο των ανθρπων και στην προδοσα των φλων σου, να μη παρεκκλνει η καρδι σου και τους κρατσεις κακα· αλλ πες: Όλα αυτ τα αναθτω στην κρση Σου και στην δικαιοσνη Σου. «Σε Σνα», Κριε.

Και όταν θα ξεπροβοδζεις μσα στο φρετρο την πιο λατρευτ σου αγπη, βδιζε με γενναιτητα, σαν να πηγανεις δώρο στον πιο καρδιακ σου φλο. Και πες: Αυτ την αγαπημνη μου ψυχ, Σού την προσφρω σαν δώρο. «Σο, Κριε».

Και όταν σε περικυκλνουν σννεφα δαιμονικ, θλψεις, αρρστειες και δοκιμασες, μην απελπζεσαι. Αλλ πες: Στην βοθεια και στο έλες Σου καταφεγω. «Σε Σνα», Κριε.

Και όταν ο Άγγελος έλθει στην επιθαντια κλνη σου, μην κλψεις! Φλος σου είναι! Αλλ φρντισε να συγχωρηθείς με τους δικος σου. Και πες: Την ψυχ μου τη μετανοημνη, την παραδδω στα χρια Σου. «Σε Σνα, Κριε».

π. Νικολου Βελιμροβιτς, επισκπου Αχρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου