Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Δυνατή Προσευχή υπέρ υγείας αρρώστου



Δέσποτα παντοκράτορ, ιατρέ ψυχών και σωμάτων, ο ταπεινών και ανυψών, παιδεύων και πάλιν ιώμενος, τους ασθενούντας αδελφούς ημών επίσκεψαι εν τω ελέει σου.

Ενα αποκαλυπτικό και θαυμαστό όραμα!



«Είπε κάποιος από τους αγίους Γέροντας ότι μίαν φοράν όπου ήμουν εις το κελλίον μου, μου ήλθε λύπη, ακηδία και κακή καρδία και επήγα προς κάποιον Γέροντα, όπου ήτον άγιος άνθρωπος, και τον εχαιρέτησα παρακαλώντας τον να μου ειπή κανένα λόγον ωφελείας, δια να στραφή η ταλαίπωρος ψυχή μου από την αμέλειαν και την ακηδίαν εκείνην όπου είχα, προς τα καλά και σωτήρια της αρετής και της αγιότητος έργα.

Η γριούλα που δίδαξε έναν Άγιο καθηγητή Πανεπιστημίου.



Διηγονται να περιστατικ π τ ζω το γίου ουστίνου Πόποβιτς.
Το μεγάλου ατο Σέρβου θεολόγου κα προσφάτως ναγνωρισθέντος γίου τς κκλησίας.

Πάτερ εσύ μ’ έκανες Χριστιανό



Διηγήθηκε ο διακο-Διονύσιος ο Φιρφιρής:
Κάποτε, βρέθηκα για δουλειά έξω στην Θεσσαλονίκη.
Πήγα σε ένα εστιατόριο να φάω. Έκανα την προσευχή μου και κάθισα να φάω. Παραδίπλα ήταν μία παρέα. Μου λέει κάποιος λαϊκός:

Συγκλονιστική Προφητεία: Θα γίνει αιματοβαμμένη εξέγερση και θα αδειάσουν οι πόλεις. Θα πετάνε τους νεκρούς σε ένα λάκκο!



Οσία γερόντισσα Μακαρία (11 Ιουνίου 1926 – 18 Ιουνίου 1993)
Η Οσία Μακαρία (Cuvioasa Macaria) από τριών ετών ήταν παράλυτη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της τα πέρασε σχεδόν αβοήθητη.

Λόγος στά Εἰσόδια τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου Ἁγίου Πρόκλου Πατριάρχου Κων/πόλεως



Νά πάλι ορτή.Νά πάλι πανηγύρι.Νά πάλι χαρούμενο ναψοκέρι γιά τήν μητέρα το Κυρίου.Νά προπόρευσις τς ψεγάδιαστης νύμφης.Νά τό πρτο ξεπροβόδισμα τς βασιλίσσης.Νά τό σίγουρο σημάδι γιά τήν δόξα πού τήν περιμένει.Νά προάγγελος τς χάριτος πού πρόκειται νά τήν πισκιάση.

Η ανάγκη να μείνουμε για λίγο έστω μόνοι με τον εαυτό μας



Ζούμε όλοι σε εντατικούς ρυθμούς ζωής. Ποικίλα τα εξωτερικά ερεθίσματα και οι αφορμές που μας περισπούν. Μας ελκύουν το ενδιαφέρον. Αφιερώνουμε χρόνο. Γεμίζουμε με άγχος και εσωτερική ένταση. Είναι τόση και τέτοια η καθημερινή ειδησεογραφία και τόσες και τέτοιες οι δήθεν ανάγκες της εποχής μας που για τους πολλούς είναι άπιαστο όνειρο η ησυχία, η ηρεμία και η μόνωση.

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Το προαιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός, (που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση  Ρωμηοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.

Οσιος Παίσιος: Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα και το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους…



σχόλιο Γ.Θ : Ήρθε στις ζωές μας και μας έδωσε ελπιδοφόρα πνοή. Μας έδωσε κουράγιο, πριν ακόμα το χρειαστούμε, ξέροντας καλά το τι μας περίμενε.
Με το λόγο, το παράδειγμα και πάνω από όλα την αγάπη του μας αναγέννησε και από τότε μας οδηγεί. Μας οδηγεί... εκεί που η Μεγάλη μας Αγάπη, ο Κύριός μας και Θεός μας, του αποκάλυψε ότι οδεύουμε... ξανά, μετά από αιώνες.
Οσιος Παΐσιος: “Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα, το κράτος να βγάζη παλαβούς νόμους και να υπάρχει γενική αστάθεια, μη φοβηθήτε· θα βοηθήσει ο Θεός!” (Άγιος Γέρων Παίσιος, το είπε το 1981)