Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η προδοσία της Ελληνορθοδοξίας στις μέρες μας ως εσχατολογικό σημείο



Τοῦ Ἁγιορείτου μοναχοῦ Ἀρσενίου
Ἱερά Σκήτη Ἁγίου Παντελεήμονος (Μ. Κουτλουμουσίου)
Πολλές είναι οι θανατηφόρες επιδημίες που πέρασαν από την πατρίδα μας Ελλάδα ανά τους αιώνες και που έκαναν μεγάλες καταστροφές σε ανθρώπους, σε ζώα και στο φυσικό περιβάλλον. Και μόνο που τις φέρνουμε στη μνήμη μας, προκαλούν πολύ τρόμο. Όμως η «επιδημία» των τελευταίων ετών ξεπερνά κάθε τρόμο και φόβο, θα λέγαμε. Και ποια είναι η σημερινή «θανατηφόρα επιδημία» που βρίσκεται στην πατρίδα μας τώρα; Είναι  η καταραμένη προδοσία της Ελλάδας μας από τους πολιτικούς μας.

Έφυγε για τους ουρανούς ο Γέρων Θεόδωρος ο ησυχαστής



Πατέρας Θεόδωρος: Ο τελευταίος ασκητής των νοτιοδυτικών Αστερουσίων
Ο πατέρας Θεόδωρος κοιμήθηκε εν ειρήνη χθες Μεγάλη Πέμπτη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο Ησυχαστήριό του στο Κεφάλι!
Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ με αναπνευστικά προβλήματα.

Δε θέλουμε Ανάσταση



Tου Στεργίου Ν. Σάκκου Ομοτ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Από το περιοδικό «Απολύτρωσις», Απρίλιος 2011

Ακούγεται σκληρή και κινεί ίσως την δυσπιστία του ανυποψίαστου αναγνώστη η διαπίστωση ότι δεν θέλουμε την Ανάσταση. Ποιος τυφλός δεν θέλει τα μάτια του, ποιος άρρωστος δεν αποζητά την γιατρειά του; Κι είναι ακριβώς η ανάσταση του Χριστού μάτια στο σκοτάδι της κακής μας τύφλας, υγεία στην βασανιστική αρρώστια της θνητότητός μας, η σωτήρια διέξοδος από το αδιέξοδο του παρόντος κόσμου στον άπειρο και άγιο κόσμο της αιωνιότητος, το πέρασμά μας από την φθορά στην αφθαρσία.

Τι πιστεύουν οι μουσουλμάνοι για την Σταύρωση του Ιησού -



Γενικά οι μουσουμάνοι σέβονται και υπολήπτονται τον Ιησού. Τον θεωρούν έναν από τους μεγαλύτερους Απεσταλμένους που έστειλε ο Αλλάχ στην ανθρωπότητα.

«Κατάρες» Αμβρόσιου σε Φίλη & άθεους: Να σαπίσει το χέρι του-Να γίνει το κρέας δηλητήριο



Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής άφησε άναυδους όσους τον άκουσαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών».