Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τι συμβαίνει στις σχέσεις Ιερώνυμου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο; -



Ανησυχία προκαλεί στους κόλπους της Ορθοδοξίας η διαμάχη, ακόμα και μέσω δημοσιοποιημένων επιστολών, που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο Μουσουλμάνος διάσημος επιστήμονας που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό -



O πρώην Μουσουλμάνος διάσημος επιστήμονας από τη Σαουδική Αραβία με καταγωγή από την πόλη της Τζέντα Δρ Khalid Al-Sida, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό πριν από λίγο καιρό. Σήμερα ο διάσημος μικροβιολόγος Δρ Khalid Al-Sida έχει επιλέξει να κηρύττει τον Χριστιανισμό στους Μουσουλμάνους.

Η Θεοτόκος, η μόνη καταφυγή και ελπίδα σωτηρίας



«Των λυπηρών επαγωγαί χειμάζουσι την ταπεινήν μου ψυχήν· και συμφορών νέφη, την εμήν καλύπτουσι, καρδίαν Θεονύμφευτε· αλλ’ η Φως τετοκυία, το θείον και προαιώνιον, λάμψον μοι το φως το χαρμόσυνον».

‘Ενα μικρό αφιέρωμα στον παπα Γιώργη Χιωτάκη



«Παπάς είναι τούτος μωρέ, ή αντάρτης;». Ο Νίκος Ψιλάκης μέσα από τη σελίδα του στο facebook, κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του παπα Γιώργη Χιωτάκη, «που δεν ήθελε ν’ αφήνει παραπονεμένους τους Αγίους! (μήτε τους ανθρώπους).»

Στην Αγία Γραφή ο Θεός έδειξε…



1) Τί είναι ο κόσμος, από που προέρχεται, για ποιό λόγο υπάρχει, προς τα που πορεύεται, που θα καταλήξει
2) τι είναι ο άνθρωπος, από που έρχεται, που πηγαίνει, ποιά είναι η ουσία του, για ποιό λόγο υπάρχει, πως θα τελειωθεί.3) τι είναι τα ζώα, τι είναι τα φυτά, για ποιό λόγο υπάρχουν, τι εξυπηρετεί η ύπαρξή τους, τι προσφέρουν..

Χίλιες εκκλησίες να χτίσεις, αν δεν μπεις μέσα, δε σώζεσαι -



Ήμουν στο λεωφορείο και δίπλα μου καθόταν μία κυρία.
Περνώντας έξω από έναν Ιερό Ναό έκανα το σταυρό μου. 
Παρακινούμενη από εμένα έκανε και εκείνη κάτι σαν σταυρό –γρήγορα –γρήγορα- κάτι σαν ανακάτεμα! Της λέω..»αυτόν τον σταυρό που κάνεις δεν τον φοβάται ο διάβολος» έτσι όπως τον κάνεις είναι σαν να κοροιδεύεις.

Εορτή της Α' και Β' ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου -



Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας τιμά την εορτή της Α' και Β' ευρέσεως της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Όταν ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αποκεφαλίστηκε από τον Ηρώδη, η Τιμία Κεφαλή του τοποθετήθηκε μέσα σε αγγείο από όστρακο όπου και το έκρυψαν στην κατοικία του Ηρώδη.