Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός:Δώστε τα όλα...μόνο τον Χριστό μην δώσετε!





Τὰ πάντα μποροῦν νὰ σᾶς τὰ πάρουν. Τὰ πάντα μπορεῖ νὰ σᾶς τὰ ζητήσουν καὶ νὰ τὰ πάρουν. Δῶστε τα, μὴν φοβάστε.

Μόνο Χριστὸς καὶ ψυχὴ, σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ μὴν τὰδώσετε. Ἀκόμη καὶ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέσῃ ἐπάνω σας γιὰ νὰ σᾶς τὰ πάρῃ μὴν τὰ δώσετε, γιατί μόνο μὲ τὴν θέλησή σας μποροῦν νὰ σᾶς τὰ πάρουν.
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Αναστάσιος Αλβανίας: Η μητέρα μου δεν ήθελε να γίνω Ιερέας...



Το βίντεο είναι από την εκπομπή της Έλενας Κατρίτση στην ΝΕΤ, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκέμβρη 2012. Ο πολύ αγαπητός Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος Γιαννουλάτος αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι αναγκάστηκε να παρακούσει την μάνα του  για να γίνει κληρικός 
Αν οι γονείς δεν μεριμνούν ώστε τα -αξια- παιδιά τους να γίνουν Ιερείς, πως μετά παραπονιόμαστε πως δεν έχουμε καλούς ιερείς; Οι Ιερείς δεν πέφτουν απο τον ουρανό με αλεξίπτωτο, αλλά απο την ίδια την κοινωνία βγαίνουν και αντικατοπτρίζουν τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά της. Οταν κάποιος υποψήφιος Ιερεύς πρέπει να να ανεχθεί πολεμο απο την οικογένεια και το περιβάλλον του, δυσκολεύει κατα πολύ την εκδήλωση της θεϊκής του κλήσης. 
Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να έχουν καλούς ιερείς.

Εορτή του Αγίου Πνεύματος: Η Θεολογία της Καθημερινότητας



Του αρχιμ.Παύλου Παπαδόπουλου

Είναι θεϊκή δύναμη; Είναι η Χάρις του Θεού; Είναι μία θαυματουργική αύρα που πλημμυρίζει κάποιους εκλεκτούς; Είναι το άκτιστο φως; Όχι! τίποτα από όλα αυτά και τα συναφή τους, δεν είναι το Πανάγιο Πνεύμα.

''Τί φτερούγισμα, παιδί μου, οι Άγγελοι!… Τί φτερούγισμα!…''



Ο μακαριστός πατήρ Ιάκωβος μας λέει τα όσα γίνονται μέσα στη Θεία Λειτουργία
******
Ο μακαριστός πατήρ Ιάκωβος, ο  άγιος αυτός Ιερεύς και Λειτουργός του Υψίστου, μου είπε σε μια επίσκεψη μου στο μοναστήρι τα εξής:

Ο αποχαιρετισμός του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη στους ενορίτες του Ι. Βυζ. Ναού Προφ. Ηλιού Θεσσαλονίκης...



Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, εορτή των αγίων Πάντων. Ημέρα της 26ης επετείου της χειροτονίας του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μανώλη, σε πρεσβύτερο. 
Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας),από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.

Αμερικανός Ιερέας στην Πορταριά Βόλου - Από την Αγγλικανική στην Ορθόδοξη Εκκλησία!



Ο π. Γρηγόριος Εντουαρντς μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη μετάβαση στην Ορθόδοξη πίστη και τη διακονία στη Μητρόπολη Δημητριάδος.
Σημαντικό έργο επιτελεί ο π. Γρηγόριος Εντουαρντς, εφημέριος του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Πορταριάς, ο οποίος εγκατέλειψε την Αμερική και τις προοπτικές μιας λαμπρής καριέρας, προκειμένου να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης. Ο Αμερικανός ιερέας, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής Εκκλησίας, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Πορταριάς, όπου διαμένει με την οικογένειά του, την πρεσβυτέρα Πελαγία και τα τέσσερα παιδιά τους. Η διαδρομή που ακολούθησε από την Αγγλικανική εκκλησία μέχρι την Ορθόδοξη πίστη είναι γεμάτη γνώση και χρήσιμες εμπειρίες ζωής, που παραθέτει ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πατέρας Νικόλαος Μανώλης: ''ομολόγησα ακράδαντη και αταλάντευτη Πίστη στην Ορθοδοξία[..] τι περιμένω; Μόνο ένα θαύμα.''



Ρωτήσαμε τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη, τί περιμένει τελικά από την ΔΙΣ. Ποιά νομίζει πως θα είναι η απόφαση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με το αίτημα του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης για την αναγκαστική του μετάθεση από την ενορία του. Διαβάστε την απάντηση που μας έδωσε:

Γιατί οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας



Επιμέλεια Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
θεολόγος – συγγραφέας 
Βέβαια, θα ήταν κωμικό αν πίστευα πως ένας μέτριος θεολόγος της μέσης εκπαίδευσης, όπως ο γράφων, μπορεί να δώσει τελικές απαντήσεις σε ερωτήματα αιώνων. Επειδή όμως η μελέτη του άρθρου μού προξένησε κάποιες σκέψεις, θεωρώ χρέος αγάπης να τις μοιραστώ μαζί σας και εύχομαι ο άγιος Θεός να οδηγήσει κι εμένα και κάθε αναγνώστη του παρόντος να πλησιάσουμε την αλήθεια μέσω αυτών των προβληματισμών, όσο ελλιπείς κι αν είναι.

"Ἡ πόρνη αἵρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ"



Οἱ σύγχρονοι Οἱκουμενιστές Ἀρνοῦνται νὰ ὀνομάσουν τὸν Οἰκουμενισμὸ αἵρεση ἀλλὰ μὲ εὐκολία καταπατοῦν τοὺς ἱεροὺς Κανόνες καὶ τὶς προβλέψεις τους γιὰ τὶς συμπροσευχὲς μὲ τοὺς αἱρετικούς. Ἁγιοκατατάσσουν ἀντιοικουμενιστὲς πατέρες ὅπως τοὺς ἁγίους Ἰουστίνο Πόποβιτς καὶ Παΐσιο τὸν Ἁγιορείτη ἀλλὰ δὲν υἱοθετοῦν τὴ διδασκαλία καὶ τὴν πράξη τῶν ἁγίων αὐτῶν.
*******************

ΚΑΤΑΚΡΙΣΙΣ



ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΔΙΔΑΧΑΙ
Λέγει ὁ Ἀπ. Παῦλος: «Διό ἀναπολόγητος εἶ, ὦ ἄνθρωπε, πᾶς ὁ κρίνων. Ἐν ᾧ γάρ κρίνεις τόν ἕτερον, σεαυτόν κατακρίνεις· τά γάρ αὐτά πράσσεις ὁ κρίνων». (Ρωμ β΄ Ι).
Δηλαδή. Εἶσαι ἀναπολόγητος, ἄνθρωπε, σύ πού γίνεσαι δικαστής τῶν ἄλλων, ὁποιοσδήποτε καί ἄν εἶσαι. Διότι μέ τήν πράξη σου αὐτή, τοῦ νά κατακρίνης τόν ἄλλο, καταδικάζεις τόν ἑαυτό σου. Διότι κάνεις χειρότερα ἀπό αὐτόν πού κατακρίνεις. Καί μιά μικρή ὑπόνοια νά ἔχης κατά τοῦ πλησίον σου, λέγει ὁ Ὅσιος Δωρόθεος, ἕνα μικρό λόγο νά πῆς, ἀρχίζει ὁ νοῦς νά ἀφήνη τίς δικές του ἁμαρτίες καί νά ἀσχολῆται συνέχεια μέ τόν ἄλλον.

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ «ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ» ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ;



ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 30η Μαρτίου 2015.
Με λύπη και ανησυχία παρατηρούμε το γεγονός ότι η λεγόμενη «μεταπατερική και μετακανονική θεολογία» προωθείται αλματωδώς στη συνείδηση της Εκκλησίας και δυστυχώς, από Επισκόπους, οι οποίοι οφείλουν να είναι οι Ηρακλείδες της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως, να βαδίζουν πάνω στα χνάρια των αγίων Πατέρων μας,να σέβονται και να τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν κατά τη χειροτονία τους, ότι θα είναι φύλακες της ορθοδόξου πίστεώς μας και των Ιερών Κανόνων χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

EΛEΓXOΣ THΣ EΠIΣKOΠIKHΣ AΦΩNIAΣ KAI AΠPAΞIAΣ ENANTI THΣ ΠANAIPEΣEΩΣ TOY OIKOYMENIΣMOY



Tοῦ κ. Xρήστου K. Λιβανοῦ
Ἔχει λεχθῆ, καὶ ὀρθῶς, ὅτι γιὰ πολλὰ δεινὰ αὐτοῦ τοῦ κόσμου δὲν φταῖνε τόσο οἱ πράξεις τῶν κακῶν, ὅσο ἡ ἀπραξία τῶν καλῶν. Tὸ ἀληθὲς αὐτοῦ τοῦ λόγου ἀποδεικνύεται καθημερινῶς σὲ πολλὲς περιπτώσεις, ἀποδεικνύεται δὲ καὶ ἀπὸ τὶς πρόσφατες δηλώσεις δύο μητροπολιτῶν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος γιὰ τὸν Oἰκουμενισμό.

Οι Αγιορείτες Άγιοι κατά των εχθρών της Αλήθειας.



Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου
Στην παράδοση του Αγίου Όρους υπάρχει μια έντονη πολεμική κατά των αιρέσεων και ειδικότερα κατά του Παπισμού.
Στο παρών κείμενο θ' αναφερθούμε κυρίως στην δράση των Αγιορειτών αγίων κατά των εχθρών της Αληθείας και της αγίας μητέρας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θεωρούμε ότι η πτυχή αυτή της αγιορείτικης ιστορίας και παραδόσεως δεν είναι τόσο γνωστή κι έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία και σημασία σήμερα.

Το ξέσπασμα του Μητροπολίτη Θεόκλητου για τις δηλώσεις Φίλη – »Δεν μπορούν να λέγονται ανοησίες»





Ξέσπασε ο Αρκάς Μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Θεόκλητος για τα όσα ακούστηκαν για τα λείψανα των Αγίων.

Ο Μητροπολίτης θέλησε να σχολιάσει την αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη, ο οποίος είχε πει ότι κακώς μεταφέρονται τα «πτώματα» των Αγίων για να τα προσκυνούν οι πιστοί.

Όταν οι παπάδες λένε για λείψανα Αγίων, εννοούν την εγγύηση της παρουσίας των φλογών του Αγίου Πνεύματος μέσα σε ένα σώμα, τόνισε ο Μητροπολίτης. »Μην ξεχνάτε ότι στις πράξεις των Αποστόλων η σκιά των Αποστόλων έκανε καλά ανθρώπους και τους αγίασε, και θα μας πει ο κάθε Υπουργός ή ο κάθε εκπρόσωπος κόμματος “πτώματα” τους Αγίους; Εμείς είμαστε πτώματα και γυρεύουμε από τους Αγίους να μας αγιοποιήσουν…

Αυτά τα λείψανα κρατήσανε τόσους αιώνες τον ελληνικό λαό όταν βρέθηκαν στη σκλαβιά αλλά και μετέπειτα ότι υπέστησαν χώρες και τα ξεπέρασαν.

Αυτή είναι η πίστη της Εκκλησίας», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, και δεν μπορούν να λέγονται ανοησίες.

"Λογισμοί αμαρτωλού"



Του Φώτη Κόντογλου
Όταν μιλήσεις στους ψευτοχριστιανούς για σκληρή άσκηση στο κορμί και στο πνεύμα για την αγάπη του Χριστού, θυμώνουνε, σε λένε φακίρη, ειδωλολάτρη, βάρβαρο.

Σημαντική συνέντευξη του Μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού‏




Μία σπάνια συνέντευξη που αξίζει να παρακολουθήσετε... https://youtu.be/pXtE9HJtSaQ
Η αγάπη μεταξύ των συζύγων. Ομιλεί ὁ μακαριστός Γέροντας Ἰωσήφ Βατοπαιδινός. 
Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός
Ο Γέροντας γεννήθηκε των Αγίων Αναργύρων και εκοιμήθη των Αγίων Αναργύρων!!
Το χαμόγελο του Γέροντος Ιωσήφ είναι το πρώτο υπερφυσικό γεγονός μετά την κοίμησή του και έγινε μεγάλη παρηγοριά για όλους. δεν κοιμήθηκε χαμογελώντας, αλλά ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.!!! Οι δύο μοναχοί που ήταν μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή έτρεξαν να ειδοποιήσουν τον Γέροντα Εφραίμ και τους υπόλοιπους πατέρες και δεν πρόσεξαν τον κεκοιμημένο, ο οποίος έμεινε μάλιστα με το στόμα μισάνοιχτο. Ήρθαν λοιπόν να τον ετοιμάσουν σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό. 
Ο Γέροντας Εφραίμ έδωσε εντολή να του αφήσουν το πρόσωπο ακάλυπτο. Οι πατέρες προσπάθησαν να του κλείσουν το στόμα, αλλά ήταν αργά, το στόμα παρέμενε ανοιχτό. Έδεσαν μάλιστα μία γάζα γύρο να του κρατήσει το στόμα κλειστό, αλλά μετά που το έβγαλαν το στόμα άνοιξε πάλι. Είχαν περάσει περίπου 45 λεπτά από την κοίμησή του. - Γέροντα, θα φαίνεται άσχημο έτσι με το στόμα, τί να κάνουμε; - Όπως είναι, μην του καλύψετε το πρόσωπο! Τον έραψαν στον μοναχικό μανδύα όπως συνήθως. 
Όλη η διαδικασία να τοποθετηθεί στον μανδύα και να ραφεί διάρκεσε άλλα περίπου 45 λεπτά. Στην συνέχεια έκοψαν το ύφασμα γύρω από το πρόσωπό του, κατά την εντολή, και βρήκαν τον Γέροντα όπως τον βλέπουν πλέον όλοι, χαμογελαστός. Τους άκουσε και τους έκανε και αυτό το μικρό χατήρι, για να μην τους λυπήσει; Ή ήθελε να μας δώσει μια ιδέα για αυτό που είδε και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά την αναχώρησή του από την παρούσα ζωή;