Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης: Η ενότητα της Εκκλησίας



 Εάν αγαπάμε τον κόσμο, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου, πρέπει να στραφούμε προς την Εκκλησία και όχι προς τον κόσμο.

Η Εκκλησία είναι ο «κόσμος» –η τάξι και το κάλλος- του κόσμου. Μέσα σ” αυτήν ο κόσμος όλος βρίσκει νόημα, αρμονία. Έω από αυτήν γίνεται χάος και σύντριμμα.

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Δε θα δεχθούμε καμία προσβολή της Πίστης - Ηδη η κυβέρνηση έριξε τους τόνους»



 Με αυστηρό τρόπο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος σήμερα το πρωί έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην αλλάξει οτιδήποτε αφορά την Ορθόδοξη Πίστη, αφού τότε η Εκκλησία θα αντιδράσει.

Χρειάζεται μετάνοια σταθερή και επίμονη............



 Αυτά τα λέω όχι για να σας κάνω πιο αδιάφορους αλλά για να σας κάνω αγωνιστικότερους.
Πολλές φορές σας συμβούλευσα να μην πηγαίνετε στο θέατρο με άκουσες, αλλά δεν πείστηκες πήγες στο θέατρο, παράκουσες την συμβουλή μου μη ντραπής να ξανάρθης και να με ακούσης.

Η ελεήμων καρδία -Υπέροχη ελεημοσύνη..........



Μητροπολίτη Λεμεσού Γέροντα Αθανασίου

Πραγματικά ο άνθρωπος που έχει αυτή την ελεήμονα διάθεση και στέκεται ενώπιον του Θεού μετά παρρησίας και τρόπον τινά υπερασπίζεται τον αδικούμενο άνθρωπο, κυριολεκτικά αυτός ο άνθρωπος μοιάζει με τον Θεό. Καί του ελεήμονος ανθρώπου η καρδιά είναι σαν ένα θυσιαστήριο, μία θυσία η οποία προσφέρεται στον ελεήμονα Θεό.

Φοβερό κριτήριο την ώρα του Θανάτου.........



Στην Σκήτη της «Αγίας Τριάδος» τα Καυσοκαλύβια, στην Καλύβα «Ζωοδόχος Πηγή» από το 1910 ασκητικά διαβίωνε ένας μεγάλος Καλλιτέχνης Ξυλόγλυπτης εκ Μυτιλήνης καταγόμενος Γερο -Αρσένιος με τους υποτακτικούς του, τον πνευματικό εξομολόγο Παπα - Νικόδημο και τον Μοναχό Γερμανό.