Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Δε θα δεχθούμε καμία προσβολή της Πίστης - Ηδη η κυβέρνηση έριξε τους τόνους»



 Με αυστηρό τρόπο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος σήμερα το πρωί έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην αλλάξει οτιδήποτε αφορά την Ορθόδοξη Πίστη, αφού τότε η Εκκλησία θα αντιδράσει.


Μιλώντας κατά τη Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στο ζήτημα που προέκυψε με το μάθημα των Θρησκευτικών. «Ολα μπορούμε να τα δεχθούμε από την κυβέρνηση αλλά τη κατάργηση ή τη υποβάθμιση ή την οποιαδήποτε τρόπο προσβολή της Ορθοδόξου Πίστεως δεν πρόκειται να τη δεχθούμε ποτέ από τον καθένα. Ο,τι έζησαν οι πρόγονοί μας εμείς θα το καταστρέψουμε;», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός δε θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Στην τελευταία συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον υπουργό Παιδείας οι τόνοι έπεσαν και είπε πως θα γίνουν όλα ειρηνικά. Υπάρχουν ορισμένοι που δε θέλουν την πίστη και εμείς δε θέλουμε αυτούς».

Ο κ.Ανθιμος παρατήρησε πως καμία χώρα στον κόσμο «δε μας αγαπά», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κάποια χώρα που να αγαπάει την Ελλάδα ώστε να τη βοηθάει να ξεπερνάει τις μεγάλες δυσκολίες που περνά τώρα; Καμία. Και όποια βοηθήσει, καμία χωρίς συμφέρον. Οπως μας έδωσαν πολλά λεφτά με τη σκέψη ότι θα μας πάρουν τα σπίτια. Γιατί εμείς είμαστε συναισθηματικοί, «εύκολοι», που λύνουμε τα θέματά μας με τη πρώτη σκέψη. Είναι λάθος. Προσέξτε να φτιάξουμε μια ατμόσφαιρα σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ως Ελληνες. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την παράδοση και την πίστη. Οι πρόγονοί μας κράτησαν 400 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου