Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ



Διαβάζουμε στην αγία Γραφή ότι ο προφήτης Ηλίας, κάποια στιγμή, νόμισε ότι δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος στον κόσμο, εκτός από τον εαυτό του, που να πιστεύει στο Θεό και ν’ αγωνίζεται για το άγιο θέλημά του. Βλέποντας τη γενική κατάπτωση και αποστασία των ανθρώπων του καιρού του απελπίστηκε, απογοητεύτηκε και γεμάτος παράπονο κραύγασε στο Θεό· «Υπολέλειμμαι εγώ μονώτατος» (Γ΄ Βασ. 19,10). Κύριε απέμεινα τελείως μόνος μου· κανένα άλλο δεν βλέπω να πιστεύει στο όνομά σου. Βέβαια ο προφήτης Ηλίας έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του. Ο Θεός του απεκάλυψε ότι υπήρχαν 7.000 ακόμη πιστοί, που δεν «έκλιναν γόνυ τω Βάαλ».

Εκκλησία θαυμάτων....



Η Εκκλησία είναι τό μέγιστο θαύμα τού Θεού. Θαύμα θαυμάτων! Θαύμα ή σύστασή της: Δέν είναι άνθρώπινο σύστημα, είναι θεανθρώπινος οργανισμός, τό Σώμα τού Ζώντος Χριστού, ή αιώνια καί αδιάσπαστη ένωση τού Θεού μέ τόν άνθρωπο.

Αι πλάναι των Ιεχωβιτών περί την Θεόητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.



Γέροντος Γεωργίου Καψάνη
Αἱ πλάναι τῶν Ἰεχωβιτῶν περὶ τὴν Θεότητα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ
(1ον)

ΣΥΝΘΗΜΑ; Παλαιολόγος. ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ; Κωνσταντινούπολις!



του Γιώργου Θαλάσση 
Ανέλαβε μια Ελλάδα διαλυμένη, χειρότερη από την σημερινή της κρίσης και μέσα σε τρία χρόνια ανέτρεψε τα πάντα και την έκανε δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών. Ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα!

Παππού! Τι κάνεις εσύ εδώ; Δεν πέθανες;



σχόλιο Γ.Θ : Απίστευτα συγκλονιστικό...
Θα σας ταρακουνήσει.
Μην απελπιστείτε. Μην φοβηθείτε.
Όποιος θέλει πραγματικά να σωθεί... θα σωθεί.

Υπόθεση εξαπάτησης ιερέων διερευνά η αστυνομία...



Στην εξιχνίαση των περιπτώσεων εξαπάτησης των ιερέων σε περιοχές της Ηλείας, που είχαν συμβεί κατά το έτος 2014 και 2015, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας τις προηγούμενες ημέρες, όπου συνέλαβαν προχθές στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας έναν 48χρονο, που φέρεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις εξαπάτησης.

Τι έγινε στα 1204 και μας το κρύβουν;



Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός
Είναι πολύ παρήγορο, αλλά και τιμητικό για τον Λαό μας, που δεν ξεχνά ποτέ την Πόλη του και τον Αυτοκράτορά του και που κάθε χρόνο, στις 29 Μαΐου, τιμά και μνημονεύει με ιδιαίτερη ευλάβεια τους μάρτυρες της Άλωσης.

Συχνά ο Θεός δεν απαντά στις Προσευχές μας. Σιωπά



Πολλοί εκλαμβάνουν τη σιωπή Του ως ένδειξη του ότι ο Θεός «δεν υπάρχει», «πέθανε».
Αν όμως σκεφτόμαστε σε ποιά θέση φέρνουμε το Θεό με τα πάθη μας, τότε θα βλέπαμε ότι Αυτός δεν έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να σιωπήσει.

Ο γερω-Χαράλαμπος ο Κομποσχοινάς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας...



Ο γερω-Χαράλαμπος ζούσε απλά, ασκητικά με την ευχή και την ψαλμωδία στο στόμα.
Τα χέρια του δεν σταματούσαν να πλέκουν κομποσχοίνι. Είχε μάθει να πλέκει και τη νύχτα χωρίς φως.

Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι..........



Ε: Αν οι δαίμονες εμφανίζονται ως άγγελοι και λένε τα πράγματα που θα έλεγαν οι άγγελοι, τότε πως μπορεί κανείς να διακρίνει ποια είναι η αλήθεια;

Οι δοκιμασίες της ζωής μας...



 Ο μεγάλος καθηγητής της ασκητικής ζωής άγιος Ισαάκ ο Σύρος, βαθύς γνώστης του θελήματος του Θεού και έμπειρος πρακτικός διδάσκαλος της ορθόδοξης Θεολογίας, διατύπωσε τούτο το απαύγασμα της προσωπικής του εμπειρίας:
«Οι δοκιμασίες είναι η τιμή που δέχεται η ψυχή παρά της μεγαλειότητος του Θεού».

Ηγούμενος Δοχειαρίου: Παντού παίζεται η τυφλόμυγα αλλά όχι και μέσα στην Εκκλησία




Του Ηγουμένου της Ι.Μ. Δοχειαρίου Αρχιμ. Γρηγορίου
Είναι Πέμπτη μετά την εορτή της Πεντηκοστής. Προσκαρτερών το έλεος του Θεού στο κελλίον μου, πληροφηρήθηκα την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος της Μητροπόλεως Καισαριανής.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ή ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ



Η Ιερά Μονή Κασταμονίτου (νεώτερη ονομασία Κωνσταμονίτου), βρίσκεται στο μέσο της ιεράς χερσονήσου του Άθω. Απέχει μισή ώρα από τον αρσανά της και ο προσκυνητής βλέπει τους λόφους και τις κοιλάδες με τις καστανιές να εναλάσσονται στα μάτια του, ώσπου να φανεί ξαφνικά, εντελώς ανύποπτα, η Μονή κεραμιδοσκέπαστη, νεόχτιστη, καθαρή. Αρχαϊκό υδραγωγείο και κτιριακά λείψανα κοντά στη Μονή μαρτυρούν την ύπαρξη αρχαίου πολίσματος. Στη Μονή φυλάσσονται αρχαία νομίσματα και άλλα ευρήματα.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ



Το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα η «Μονή Ρωσσικού» είναι κτισμένο σ' έναν ορμίσκο μετά τη Μονή Ξενοφώντος και λίγο προτού φτάσουμε στη Δάφνη, από την πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου. Ο λιμενοβραχίονας που προστατεύει τον όρμο κάνει δυνατή την πρόσβαση στη Μονή για όλα τα πλεούμενα.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ



Η Ιερά Μονή Εσφιγμένου (η του «Σωτήρας» και κατά την τουρκοκρατία «Σφιγμένου» και «Σιμένου») κείται στην ανατολική πλευρά της Χερσονήσου, κοντά στη Χιλιανδαρίου, σε ομαλό παραθαλάσσιο πεδίο, λίγα μέτρα από τη θαλάσσια κρηπίδα, σε σημείο που τα προσθαλάσσια θεμέλιά της να βρέχονται από το κύμα, και σταγόνες θάλασσας, με τον μπάτη, να φτάνουν μέχρι ψηλά.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ



Η Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου είναι κτισμένη επάνω σε βράχους, 10 μέτρα ψηλότερα από τη θάλασσα. Γραφικός λιθόστρωτος δρόμος οδηγεί από τον αρσανά στην είσοδο της Μονής σε μία αυλή, που σχηματίζουν επιβλητικά κτίρια νεοκλασσικού ρυθμού. Μία δεύτερη μικρή είσοδος οδηγεί στην εσωτερική αυλή, στενόχωρη, εδαφολογικά ανώμαλη και καλυμμένη με τσιμέντο.