Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Ο Θεός είναι αγάπη· κι ποιος ζει μέσα στην αγάπη, ζει μέσα στον Θεό, κι ο Θεός μέσα σ᾽ αυτόν» (Α´ Ιω 4,16)



«Ο Θεός είναι αγάπη· κι ποιος ζει μέσα στην αγάπη,
ζει μέσα στον Θεό, κι ο Θεός μέσα σ᾽ αυτόν» (Α´ Ιω 4,16)

Σούπερ μάρκετ Ουρανού......



Περπατούσα πριν καιρό στην λεωφόρο της ζωής.
Μιαμέρα είδα μια πινακίδα που έγραφε: «Σούπερμάρκετ Ουρανού».
Καθώς ήρθα πιο κοντά η πόρτα άνοιξε και δίχως να το καταλ΄βω, βρέθηκα μέσα.
Είδα οικοδεσπότες Αγγελούδια που στέκονταν παντού. Ένα αγγελούδι με πλησίασε, μου έδωσε ένα καλ΄θι και μου είπε: «ψώνισε με σύνεση».
Όλα όσα ένας χριστιανός χρειάζεται ήταν μές΄στο σούπερμάρκετ.

Τι δώρο θα κάνεις Εσύ στο Χριστό;



+ Ο Άγιος Ιερώνυμος στη Βηθλεέμ.
Τέσσερις αιώνες περίπου μετά τη γέννηση του Χριστού, μια νύχτα των Χριστουγέννων, ο Άγιος Ιερώνυμος έρχεται προσκυνητής στη Βηθλεέμ.
Λαχταράει να προσκυνήσει το μέρος όπου γεννήθηκε ο Χριστός. Έρχεται στο σπήλαιο της γεννήσεως ταπεινά και προσεύχεται.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ Καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη...



Ένα ανέκδοτο κείμενο γραμμένο την Πρωτοχρονιά του 1950

Εχθές, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήμουνα ξα­πλωμένος στο κουβούκλι μας περασμένα τα μεσάνυ­χτα, και συλλογιζόμουνα. Είχα δουλέψει νυχτέρι για να τελειώσω μια Παναγία Γλυκοφιλούσα, και δίπλα μου καθότανε ή γυναίκα μου κι έπλεκε.

FR. PETER GILLQUIST. Τα πέντε βήματα που κάναμε ως χριστιανοί γονείς...



 FR. PETER GILLQUIST.
Τα πέντε βήματα που κάναμε ως χριστιανοί γονείς
Ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες που έχουμε σήμερα ως Εκκλησία είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας μέσα στην ορθόδοξη πίστη. Πολύ συχνά φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονται. Μπορούμε με κάποιο τρόπο να τους δώσουμε κίνητρα, να τα παρακινήσουμε να ακολουθήσουν τον Χριστό και την Ορθοδοξία; Πιστεύω ότι μπορούμε. Χρειάζεται αφοσίωση και σκληρή δουλειά, αλλά αξίζει.

........ «Όταν βλέπεις όλα αυτά, πήγαινε καί πες στον κόσμο, ότι το τέλος είναι κοντά!» ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΟΥ ...



Ένα βράδυ, στην ερημία, ό π. Γλυκέριος αισθάνθηκε πνευματική ανησυχία. Μετά τήν εκτενή νυκτερινή προσευχή του, κατελήφθη από επίμονους λογισμούς: «Πώς είναι δυνατόν», σκεπτόταν, «στην χώρα μας πού υπάρχουν τόσοι Κληρικοί, με ανώτερη θεολογική μόρφωση, ώς καί μεγάλος αριθμός διανοουμένων, να εγκαταλείπουν το Πάτριο Ημερολόγιο, το όποιο μάς κληροδοτήθηκε από τούς Αγίους Πατέρες τής Εκκλησίας, πού το είχαν τιμήσει από παλαιά; Μήπως πρέπει να το εγκαταλείψω καί εγώ καί να είμαι με τούς άλλους; Μήπως διαπράττω σφάλμα ενώπιων τού Θεού πού δεν το αλλάζω;»...

Εικόνα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ αναβλύζει λάδι!...

Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων, στη σκιά των ιερών βράχων των Μετεώρων, συμβαίνει ένα συγκλονιστικό γεγονός: Από το ξύλο της ιερής εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που φιλοτέχνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια ο αγιογράφος πατήρ Παναγιώτης Πεύκης, αναβλύζουν μυστηριωδώς σταγόνες λαδιού, οι οποίες, κατά περίεργο τρόπο, δεν αλλοιώνουν την αγιογραφία!

ΟΙ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΠΑΛΑΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΟΥ ΕΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ. 1891-1985 (Θαυμαστά σημεία) 1



Θαυμαστά σημεία.
ΜΑΛΙΣΤΑ, μεταξύ άλλων καταγράφονται καί θαυμαστά περιστατικά, τά όποια καταδεικνύουν την παρρησία τού Αγίου Γλυκερίου καί το ύψος τής αρετής του.

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΛΥΚΕΡΙΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟ. ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ.



Μέγα Θαύμα
ΤΗΝ δύσκολη εκείνη μαρτυρική περίοδο τής φυλακίσεώς του, ό Άγιος είχε κρατηθεί καί σέ φυλακή τού Βουκουρεστίου, πρωτευούσης τής Ρουμανίας, υπό άθλιες συνθήκες.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΨΑΛΜΙΚΑ ΑΝΤΙΦΩΝΑ " Τον εμπιπλώντα εν άγαθοίς την επιθυμίαν σου, άνακαινισθήσεται ως αετού ή νεότης σου."





Το «σου» πάει πάλι στην ψυχή, μην το ξεχνάμε, μιλάει για την ψυχή Ή ψυχή έχει επιθυμία. Έμπί(μ)πλημι (άόρ. ένέπλησα). σημαίνει χορταίνω, ικανοποιώ- έν+πίμπλημι (πληρώ)• βλ. έπλήσθησαν άπαντες πνεύματος Αγίου (Πράξ. 2,4)

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΨΑΛΜΙΚΑ ΑΝΤΙΦΩΝΑ "Kαθόσον άπέχουσιν άνατολαί από δυσμών,....



Kαθόσον άπέχουσιν άνατολαί από δυσμών, έμάκρυνεν άφ' ήμών τάς ανομίας ήμών. Καθώς οίκτείρει πατήρ υιούς, ωκτείρησε Κύριος τούς φοβουμένους αυτόν...

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΨΑΛΜΙΚΑ ΑΝΤΙΦΩΝΑ " Άνθρωπος, ωσεί χόρτος αι ήμέραι αυτού' ωσεί άνθος του αγρού,.....



Άνθρωπος, ωσεί χόρτος αι ήμέραι αυτού' ωσεί άνθος του αγρού, ούτος έξανθησει ότι πνεύμα διήλθεν εν αύτώ, και ούχ υπάρξει και ούκ έπιγνώσεται ετι τον τόπον αυτού.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΨΑΛΜΙΚΑ ΑΝΤΙΦΩΝΑ " Το δε έλεος του Κυρίου από του αιώνος και έως του αιώνος...

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ - ΨΑΛΜΙΚΑ ΑΝΤΙΦΩΝΑ " Το δε έλεος του Κυρίου από του αιώνος και έως του αιώνος επί τους φοβουμένους αυτόν, και ή δικαιοσύνη αυτού επί υιοίς υιών τοις φυλάσσουσι την διαθήκην αυτού και μεμνημένοις των εντολών αυτού του ποιήσαι αύτάς."

ΠΡΟΣΧΩΜΕΝ. ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ.


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΤΖΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ

Περί των μυστηρίων τής Εκκλησίας καί Ιεροσύνης

α) - Γέροντα, ποιά είναι ή σημασία της συμμετοχής ή μη τών πιστών στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας;

ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΌΡΟΥΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ..Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕ ΟΥ ΜΗ ΠΕΙΝΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΕΥΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΟΥ ΜΗ ΔΙΨΗΣΗ ΠΩΠΟΤΕ! (ΙΩΑΝ 6,35)

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΣΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΌΡΟΥΣ.
ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΜΗΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ.

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης που τώρα είναι στην Αριζόνα, σε Αγιορείτη που τον επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα λαϊκών,...

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης που τώρα είναι στην Αριζόνα, σε Αγιορείτη που τον επισκέφθηκε μαζί με μια ομάδα λαϊκών, όταν ρωτήθηκε για τα μέλλοντα να συμβούν, έδειξε την γροθιά του και είπε:

- Όσοι λένε την ευχή του Ιησού (Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με), αυτοί θα ξεπεράσουν όσα έρχονται με τη βοήθεια του Θεού.

Οι Άγγελοι στην εικονογραφία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.....

Οι Άγγελοι στην Αγία Γραφή, την Πατερική παράδοση, και την Υμνογραφία της Εκκλησίας έχουν διαφόρους ρόλους, είναι πανταχού παρόντες και λειτουργούν τα μυστήρια του Θεού.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. Ὁ Μητροπολίτης Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμίας

Δημητσάνα - Μεγαλόπολη
1. Τό πολυτιμότερο πράγμα, ἀδελφοί χριστιανοί, εἶναι ἡ πίστη μας, ἡ Ὀρθόδοξη πίστη μας.
Ἡ πίστη μας αὐτή εἶναι θεία ἀποκάλυψη. Δέν εἶναι δηλαδή ἐφεύρημα τῶν παπάδων καί τῶν δεσποτάδων, δέν εἶναι ἀνακάλυψη ἀνθρώπινου νοῦ, ἀλλά εἶναι ἀποκάλυψη. Ἀποκάλυψη τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, πού σαρκώθηκε καί ἦρθε σέ ᾽μᾶς καί μᾶς τήν φανέρωσε. Καί ἡ πίστη μας αὐτή ἔφτασε σέ μᾶς μέ ἀγῶνες καί θυσίες πολλές, χωρίς κἄν νά ἀλλοιωθεῖ οὔτε στό παραμικρό.

ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
«Άρεσαν στη γριά τα σύκα τώρα θέλει και τα… συκόφυλλα», είναι μια χαρακτηριστική λαϊκή παροιμία που ανταποκρίνεται τέλεια στις προκλητικότατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu,

«ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ»· ΑΓΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ;


Απόσπασμα από «Χριστιανική Σπίθα» του 1959
«ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ»· ΑΓΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ;

«Παγκoσμιον Συνεδριον Εκκλησιων»


Ὤ ποία ἀπάτη και παγίδα! θὰ ἔπρεπε νὰ λέγεται Παγκόσμιον Συνέδριον αἱρετικῶν.

Ὁποία τραγικὴ εἰρωνεία! Ἀντὶ περιφραγμάτων ἡ Ἑλλὰς ἀνοίγει τὰς θύρας της διὰ νὰ ὑποδεχθῆ ποίους; Τοὺς ἐχθροὺς τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως, ἐκείνους οἱ ὁποῖοι μᾶς στέλλουν ἐδῶ τοὺς πράκτορές των διὰ νὰ προσηλυτίσουν Ἕλληνας εἰς τὰς αἱρέσεις των.

Νέας Κρήνης Ιουστίνος: «Διαμαρτύρομαι εντονότατα. Δεν είμαι μειοδότης…»


Νέας Κρήνης Ιουστίνος: «Διαμαρτύρομαι εντονότατα. Δεν είμαι μειοδότης…»
Η σύντομη προσλαλιά του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ Ιουστίνου προκάλεσε αρκετή αμηχανία μεταξύ των Ιεραρχών.

Νεο -Αθεϊσμός: Η σύγχρονη θρησκεία χωρίς Θεό!


Νεο -Αθεϊσμός: Η σύγχρονη θρησκεία χωρίς Θεό!
κ. Λάμπρου Σκόντζου, Θεολόγου-Καθηγητού
Ο διάβολος είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Θεού.
Αφότου ξέπεσε από την τιμητική και μακάρια θέση του στα τάγματα των αγγελικών δυνάμεων, έθεσε ως στόχο του να πλήξει τη Θεότητα πιστεύοντας, μέσα στην εγωιστική του σκοτοδίνη, ότι μπορεί να καταστρέψει το Θεό και νά πάρει τη θέση Του!

Γιατί δεν απαντά πάντοτε η Παναγία στις Προσευχές μας;


Γιατί δεν απαντά πάντοτε η Παναγία στις Προσευχές μας;
Πολλοί χριστιανοί, και από αυτούς που συμμετέχουν πολύ συχνά στη Λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, θέτουν το εξής ερώτημα:
Γιατί δεν απαντάει πάντοτε η Παναγία μας, στις θερμές και επίμονες παρακλήσεις που τις κάνουμε.