Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.



«Η Εκκλησία πάντοτε είναι δίπλα στον λαό και συμμετέχει στα προβλήματα και στις δυσκολίες του» τόνισε ο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γερασίμου.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ. Γερμανός, Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος καί Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος , Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, και οι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Διευθυντές των υπηρεσιών της Συνόδου, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, τοπικοί παράγοντες της Κεφαλλονιάς, κληρικοί και λαϊκοί.
Ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος στον λόγο του ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν και επεσήμανε πως «όσο ζω και αναπνέω, προς την Κυρία Θεοτόκο την μητέρα του Θεού και των ανθρώπων θα ψάλλω μαζί με τον Παπαδιαμάντη την ωδή «και προς την σην σκέπη ολοψύχως έδραμον».

Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνα (Καλαφατάκη), χειροτονήθηκε Διάκονος στις 9 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς και Πρεσβύτερος στις 30 Απριλίου 1998, στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών, λαμβάνοντας συνάμα το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας από το έτος 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, στις 26 Μαΐου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου