Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Λαοθάλασσα προσκυνητών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Πάντων – Βαρλαάμ



Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη που προσδίδει το μοναστηριακό τυπικό της Αγιομετεωρίτικης πολιτείας πανηγύρισε η Ιερά Μονή Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων τους Άγιους Πάντες όπου και είναι αφιερωμένο το Καθολικό της.


Της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από Αγιομετεωριτες πατέρες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανο/γιώτατος Αρχιμ. της Ι.Μ. Βαρλαάμ π. Βαρλαάμ ο οποίος αφού έφερε ως παράδειγμα την ζωή των Αγίων μας και παροτρύνει τους πιστούς να τιμούν τους Αγίους. «Ας τιμήσουμε λοιπόν και εμείς, αδελφοί μου, τους αγίους του Θεού. Καί θα τους τιμήσουμε πως; Αν κατά το παράδειγμα εκείνων καθαρίσουμετούς εαυτούς μας από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος και αν απομακρυνθούμε από τις κακίες, προχωρώντας στην αγιότητα με την αποχή από αυτές. 
Αν εμποδίσουμε τη γλώσσα μας από τον όρκο και την επιορκία. Τη φλυ­α­ρία και το υβρεολόγιο και τα χείλη μας από το ψεύδος και τη συκοφαντία και έτσι τους προσφέρουμε τον έπαινο, διότι από τέτοια στόματα, αδελφοί μου, ούτε ο Θεός, ούτε οι άγιοι δέχονται ύμνον.
Ας μη εορτάζουμε έτσι, αδελφοί μου. 
Να φέρουμε τα σώματα και τις ψυχές μας στο Θεό έτσι όπως τα θέλει και μάλιστα τις γιορτινές αυτές ημέρες κι έτσι με τη μεσίτευση των αγίων να λάβουμε μέρος κι εμείς στην πανήγυρη και στην απέραντη εκείνη ευφροσύνη.
Μακάρι όλοι μας να την απολαύσουμε με τη χάρη και τη φιλανθρωπία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αμήν» 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου