Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ο Χ Ι...........

Ισραήλ: Κοινή διακήρυξη Πατριάρχη Βαρθολομαίου και Πάπα Φραγκίσκου 

Στη Διακήρυξη, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα,  (Ω  ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ) που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

Κοινή Διακήρυξη οκτώ σημείων για την επαναπροσέγγιση της Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού υπέγραψαν την Κυριακή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, οι οποίοι επισκέφθηκαν το ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στη Διακήρυξη
, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι αμφότεροι προσβλέπουν στην ημέρα, που θα υπάρξει πλήρης κοινωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και επισημαίνεται η σημασία της συνέχισης του θεολογικού διαλόγου, του σεβασμού, της δημιουργίας του Θεού δια της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης, οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΜΠΕ, θα δεσμευτούν να προσφέρουν κοινή μαρτυρία στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Στην Κοινή Διακήρυξη οι προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών εκφράζουν επίσης την αγωνία και το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου