Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Μητροπολίτης Άνθιμος: Ο Λεβέντης είχε έρθει και προσκύνησε το Ευαγγέλιο για να μπει στη Βουλή.



Γράφει η Ελευθερία Γιαλτάδη

Τον προβληματισμό του για τη στάση των πολιτικών κομμάτων που δεν συναινούν μεταξύ τους, εξέφρασε σήμερα το πρωί από τον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.


Στο κήρυγμά του ο κ. Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά: «Περνάμε δυσκολίες στην πατρίδα μας. Έχει διασπαστεί η ενότητά μας και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Εγώ, η γενιά μου ζήσαμε τον πόλεμο και την κατοχή, αλλά και τον εμφύλιο. Όσοι έχουν πατριωτικό φρόνημα πρέπει να ευχόμαστε να πετύχει η κυβέρνηση. Παρουσιάζουμε όμως μια πολλαπλή διάσπαση μέσα στην πατρίδα μας. Έχουμε σκορπιστεί. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Οι 300 της Βουλής δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το καλό της Ελλάδας. Αυτή η διάσπαση είναι πιο επικίνδυνη απ' ότι χάσαμε μερικά χρήματα από τις τσέπες μας. Αν καταφέρουν να συνεννοηθούν θα τους γράψει η ιστορία, θα έχουν καταφέρει κάτι πολύ σπουδαίο».

Όπως αναφέρει το Αγιορείτικο Βήμα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σχολίασε τη στάση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη λέγοντας: «Τα λέει καλά ορισμένες φορές ο Λεβέντης. Και θυμάμαι, πως είχε έρθει και με βρήκε σε μια Λειτουργία πριν τις εκλογές. Προσκύνησε το Ευαγγέλιο όχι μπροστά στον κόσμο, για να τον βοηθήσει να μπει στη Βουλή. Τόσα χρόνια προσπαθούσε και τα κατάφερε γιατί είχε πίστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου