Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Τα ονομαστήρια δεν είναι για λαμπρά συλλείτουργα-Κάντε το όπως ο Πατριάρχης Βουλγαρίας...



Πολύ μελάνι έχει χυθεί και πλείστα όσα είναι τα δυσμενή σχόλια για το φαινόμενο των λαμπρών πανηγύρεων και πολυπληθών συλλείτουργων κατά τα ονομαστήρια του ενός ή του άλλους Δεσπότη.
Αν και ομολογουμένως ολοένα και περισσότεροι υπό το βάρος της κρίσης, την οποία αντιμετωπίζει ο λαός, αποφεύγουν να εορτάζουν τα ονομαστήριά τους "εν χορδαίς και οργάνοις" προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αρέσκονται σε πομπώδεις εκδηλώσεις. Τέτοιες πρακτικές όμως αποτελούν ερέθισμα για ποικίλα σχόλια, κυρίως από τους εχθρου΄ς της Εκκλησίας, ιδίως όταν κορυφές της Ορθοδοξίας επιλέγουν τον ταπεινό δρόμο όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline

Η ημέρα, 15η Οκτωβρίου, σηματοδοτεί την  70η επέτειο γενεθλίων του Πατριάρχη Βουλγαρίας και  Μητροπολίτης Σόφιας Νεόφυτου.

Πως επέλεξε ο Προκαθήμενος της βουλγαρικής εκκλησίας να εορτάσει την γένεθλια ημέρα του; Χωρίς λαμπρές τελετές, αλλά ως ταπεινός μοναχός στη Μονή Troyan, όπου το 1975, εκάρη μοναχός από τον Πατριάρχη Μάξιμο.

Την ημέρα αυτή, ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα συλλειτούργησει μετ΄ επισκόπων και ιερέων στο μοναστήρι. Αντί για δώρα, ζήτησε όσοι θέλουν και μπορούν να καταβάλλουν χρηματικό ποσό  για την απόκτηση μιας κινητής μονάδας υπερήχων στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου "Sheinovo" ή να στηρίξουν τα συσσίτια για τους φτωχούς στη Σόφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου